Coachning av Guided Heroes & Mattias Reck.

Igår drog mitt nya upplägg igång och det med ny coach i ryggen. Jag kommer coachas fullt ut när det kommer till min konditionsträning av gänget på Guided Heroes med Mattias Reck som ansvarig. Det känns spännande, pirrigt men även lite utmanande. Att ha en coach är väldigt personligt, i alla fall för mig, då man delar sina känslor och tankar kring sin träning, blottar sina svagheter och aktivt ber om hjälp att bli bättre på något. Det kan vara rätt omtumlande ibland. Men också oerhört givande och utvecklande. För mig är det en viktig del i min träning och jag behöver ha någon som dirigerar mig i rätt riktning.

Min förra coach, Simon Forsberg, meddelande i slutet av sommaren att han skulle sluta coacha då han skulle gå in som Format and Education Manager Nordic på Safe Education/The Academy. Så oerhört häftigt och rätt beslut. Tråkigt för mig såklart då jag har trivts oerhört bra med Simon under snart 2 år då han har hjälp mig med min träning. Men oerhört kul för honom och verkligen helt rätt beslut. Vi fortsätter vår relation som vänner och våra vägar kommer korsas snart igen. Och förändring är alltid bra.

Men det resulterade som sagt i att jag stod utan coach och timingen kunde inte vara mer än perfekt när Mattias hörde av sig till mig och ville ta upp tråden gällande min träning. Jag och Mattias har följt varandra ett tag, han är en person jag ser upp till och en förebild inom cyklingen (läs min intervju jag gjorde med honom här).

Och här är vi nu. Nytt schema, ny plan och en jädra massa meddelanden fram och tillbaka för att förstå mina dagar, min zoner, schema etc. Mycket ska ringas in och tester kommer göras för att få en klarhet vart jag befinner mig i min träning just nu och vad som behöver göras för att jag ska leverera på nästkommande tävlingar.

Första passet bestod av 21 km löp med olika fartökningar. Det gick förvånansvärt bra trots mitt hårda intervallpass i söndags.

Det ska bli spännande att börja jobba ihop med Guided Heroes. Ser framemot att bättre på min egna kunskap kring träning och utvecklas, speciellt som löpare, men även inom andra grenar.

Första utmaningen är redan några veckor bort.

Lets go!

38

6 kommentarer

 1. Jag är så jävla imponerad av dig! Självklart av dina resultat mm, men framför allt av ditt driv och dina ambitioner. Just nu är jag själv långt ifrån prestationsinriktad träning men jag blir ändå så inspirerad av att du satsar och tar dig själv på allvar när det gäller att utvecklas både fysiskt och mentalt. Älskar att följa detta! (Speciellt när du också levererar roliga stories, god mat, äventyr och snygga kläder mm mm mm – älskar kombinationen)

  1. Hej Malena!

   Tack så mycket. Fint av dig och kul att du tycker det är roligt att följa min prestationsträning (men även allt annat). Det sporrar mig att fortsätta. 🙂

 2. Det låter så härligt (och svinjobbigt) med en coach! Egentligen skulle jag också vilja ha en som säger åt mig att träna på ett visst sätt för att utveckla mig. Jag tror jag har mycket mer inom mig men som är svårt att få ut på egen hand. Å andra sidan tänker jag att jag är ”för gammal” (idiotisk tanke jag vet), har inte så mycket tid (två barn, hund och jobbar 80%, snart separerad också). Kanske är enough good enough, jag tränar ju ändå en hel del (7-10 timmar/veckan) och har lyckats utveckla min prestation och mina resulat helt själv. Så många tankar … men medan jag funderar så följer jag din resa och blir så glad att du tar för dig, inom alla områden!

  1. Hej Anette,

   Tror du har svaret precis där. Det skadar inte att testa, vad är det värsta som kan hända? 🙂

 3. Jag blir superinspirerad av dig och din träning. Har tack vare dig vågat sätta och uttala mitt mål med Jönköping 70.3 nästa år. Ska under 5.30. 🙈
  Just nu ska mannen coacha mig dit. Får se om vi håller ihop det eller om jag byter coach 😊 Du är grym 😘

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *