Dog Food had me like..

Hallelujaa! Efter ett års väntan har BRF Chokladfabriken äntligen blivit komplett. Jag har väntat jäkligt länge på att restaurangen på nedre plan i vårt hus ska väljas, signas och börja byggas. Och igår var vi där på husinvigning.

Restaurangen serverar som sagt korv, om ni inte redan har listat ut det på namnet. Körv körv körv i stora lass. Vilket är välkomnat då jag har tröttat på hela hipster-hamburger hysterin. Bra att körven får lite tid i rampljuset nu och bra av Flippin Burgers (som nu har öppnat upp detta stället) att göra något nytt. Och såklart, att Sixten & Frans som ligger en gata bort får lite konkurrens i form av nytt hipsterhäng.

En av de bästa grejerna med Dog Food är helt klart att de kan öppna upp hela glaspartiet ut mot Industrigatan så man kan sitta på fönsterbläcket utanför. Perfekt när man bara har lust på snabb öl, glass eller vill hänga. Det blir liksom mer avslappnat då tycker jag. Helt klart höga Brooklyn vibes.

Vi började med att beställa in varsin El Dorado som är en choritzokorv med tomatsallad, avocadokräm, friterad lök och koriander. Den fick 8 av 10. Hade önskat lite mer sting i salsan. Till det beställde vi in extra shoestring fries med mayo. Och fan, där är jag besviken. Det var helt enkelt för tunt och för bränt. Jag älskar ju fries men detta var liksom..hur ska jag förklara det, en knaprig garnityr utfyllnad för 40 spänn. Inte värt det alls. Vill helt klart ha strimlorna större och tjockare.

Därefter delade vi på en stekt fläskkorv med med Mac n Cheese och bacom som topping! Den heter Korv å makaroner på menyn och var smarr. Kanske inte en favorit då mac n cheesen var lite smaklöst, men hey – jag tror att smakerna kommer jobbas in så småningom och att denna korven helt klart kommer växa till sig och så småningom bli en höjdare.

Men efterrätten då? Kan vi tala om den? För DEN var en tiopoängare. Brödet var en donut som var friterad och formad som ett korvbröd, i den låg glassen med ringlad kolasås på toppen.

O R K A R inte.

Nu när jag tänker efter så kanske det inte är en helt strålande idé att ha ett sådant ställe i huset. Jag kommer äta körv och glass varje dag. Mitt bankonto kommer bestå av en lång lista av El Dorados. Undra om man kan lösa en hus-rabatt? 15% till alla i huset och femte efterrätten for free? Måste helt klart undersöka detta – mitt liv kommer bli så mycket bättre då. Jag känner det. Jag VET det.

Om jag rekommenderar Dog Food? Svar ja.
Ca pris: Korv + dryck = runt hundralappen. Prisvärt!
Atmosfär: Hipster.
Service 4/5. (Lite lång väntetid på efterätten).

6

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *