Eufori och misär

Men snälla rara vilket riktigt panglångspass vi sprang igår. Låt mig ta det från början. Jag och L sprang från Sumpan och mötte upp Helena, Åsa, Maria och Natalie vid Odenplan. Därifrån sprang vi sedan upp mot Valhallavägen upp runt gärdet och därefter stora Djurgårdsrundan där vi tackade för oss, stoppade klockan på 22 km och hoppade in i en Bolt. Visst hade vi kunnat fortsätta, benen kändes OK trots en tung träningsvecka med hård fys och i princip enbart långpass på schemat (allt enligt plan). Kroppen svarade bra på ökat tempo mitt i passet och huvudet kändes alert. På hugget. Det var propagandalöpning i sin allra renaste form. Jäklar vad krispigt och härligt det var. Men det är i sådana stunder det ibland är bra att sluta på topp och stoppa när det känns som allra bäst. Och tur var väl det då jag en timme senare låg och kramade toalettstolen. Stackars L fick slänga våffelsmeten och sprinta till affären för att handla samarin, mer toalettpapper och cola åt mig. Sen låg jag där och gnydde tills det blev kväll och jag somnade med en hink bredvid sängen.

Jag är inte helt hundra på vad som hände men vad vi alla tror är att jag fick en allergisk reaktion av energigelen jag åt under löpningen. Jag har ätit det märket förr dels under träning men även under flera olika tävlingar men jag tror att den hade skavts i ena kanten och det hade kommit in luft. Vilket innebär att den kan ha jäst lite. Alternativ att den var gammal. Men jag vet inte helt hundra. Kroppen är ingen maskin och det finns så många olika faktorer. Alltifrån att min dåliga sömn under natten på grund av vår grannes galna barn som skriver 03:30 varje natt till att jag hade druckit dåligt och fick vätskebrist till att jag helt enkelt hade någon bakterie i magen som slog bakut. Finns många anledningar men då jag började må lite doggy 10 min efter intag av gel så pekar det mest mot att jag reagerade på den.

Det svänger fort, från solskenslöp till toalett misär. Men hey – thats life.

52

2 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *