Joanna Swica x The Academy

Jag har äntligen tagit tag i något som jag har velat göra länge men som inte riktigt har prioriterats rent tidsmässigt. Något som jag behöver dels i min egna personliga utveckling men även i mitt yrke framöver. Något som är en del av en större plan x år framöver. Men även något som jag är hedrad över att bli tillfrågad över att få vara med och utveckla.

Om några dagar börjar sätter jag mig i skolbänken igen och kommer bitvis under året, då tiden fortfarande är mitt största hinder, studera till Certifierad Kost & TräningskonsultThe Academy. Det är en komplett PT utbildning med 5 utbildningar som sträcker sig i perioder Januari-maj och därefter september samt december. Utbildningen kommer påbörjar med självstudier och därefter gå över i lärarledda heldagsstudier i The Academys lokaler i Bromma med undantag för 4 dagar i April som vi har förlagt i Göteborg. Detta för att jag är iväg och reser och man måste läsa blocken i rätt ordning. Men, så är det ju, livet kommer emellan ibland men så länge det finns förståelse och flexibilitet så går allt att lösa.

Min tidigare coach Simon Forsberg gick i slutet på 2019 in som utbildningschef på The Academy och då vi har fått en nära kontakt efter mina 2 år med honom som coach så hade han mig i tankarna när han började planera 2020 och hur han skulle utveckla The Academy framåt. Och här är vi nu – det är ett superspännande projekt och det som gör det lite mer spännande är att jag kommer vara mer delaktig än bara ”som student” på The Academy och kommer förutom att föreläsa även hjälpa till att utforma nytt material till kurser som innefattar Social Media och det nya digitala sättet att arbeta på. Sen kommer jag, som en del av uppdraget även skriva mer utförligt om specifika ämnen från utbildningen.

Jag har som många av er redan vet läst andra kurser och är bland annat redan löpcoach. Nu vill jag vill använda mina kunskaper, utveckla dem och bredda mig själv. Jag vill få ett bättre grepp om min egna träning men även kunna applicera min kompetens på exempelvis våra träningsresor med Friendcation, kommande uppdrag samt eventuellt i framtiden ha 2-3 kunder med ett helhetsgrepp där alla parametrar vägs in, inte bara kost och träning. Sen finns det såklart lite andra planer för just detta, men det väljer jag att hålla på ett litet tag till. För nej, tanken är som sagt inte att jag ska stå på ett gym och instruera. Man kan använda utbildningen till så mycket annat och det är, tror jag jag, ett bra nästa steg för mig att ta dels kunskapsmässigt men även i mitt yrke där kraven på kompetens och relevant utbildning mer och mer skärps åt. Därför är det viktigt att även ha en stark och trovärdig skola i ryggen vilket The Academy är. De har varit verksamma i 20 år, är kända för sin kvalité och kända för att ligga i framkant dels när det kommer till ansvar men även med de lärare använder sig utav. Av det jag har hört och sett så finns viljan att göra något bra och framförallt – hjälpa personen framåt att bli sitt yrke utan att tappa sin personliga prägel.

Jag ser framemot att jobba med Simon, Tobias och resten av gänget på The Academy men framförallt ser jag framemot att lära mig mer av det jag faktiskt utövar varje dag och dela med mig av min kunskap vidare till er.

Passar på att bjuda in till en Meet & Greet den 18:e februari i The Academys lokaler ute i Bromma. Mer info kommer att komma. Men jag kommer bland annat finnas på plats och prata om min syn på hållbar träning, året som väntar med The Academy men även hur jag integrerade mina sociala medier och träning till mitt framtida yrke.

Jag måste medge att jag är lite nervös. Tänk så är det så svårt att jag inte klarar det? Speciellt då jag jobbar hundra procent med mitt egna vid sidan om. Vore väldigt pinsamt om jag inte blir godkänd på kursen, speciellt anatomin. Herregud, pressen nu. Nåja. Nu vet ni vad jag gör om jag inte svarar i telefon – pluggar.

Läs intervjun med mig här.

78

6 kommentarer

  1. Vad spännande och så viktigt (och oftast) kul att vidareutbilda sig! Att du sedan får vara med och utforma material är ju så smart av The Academy! Ser fram emot att läsa mer om detta! Lycka till! Kram

  2. Det här kommer ju att bli grymt Joanna. Påbörjade själv deras utbildning i november. Och kan garantera en riktig kunskaps- och peppboost. Supportar dig på avstånd och ser fram emot att få ta del av allt som kommer med detta.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *