Ny skolvecka: Går över till digitalt

Sitter i skrivande stund i soffan och lyssnar på när Per Vikman, en av våra lärare på The Academy, föreläser i ett av blocken på utbildningen jag läser. I torsdags gick information ut om att sista veckan på steg 3 kommer förläggas digitalt med tanke på situationen.

Det är såklart väldigt tråkigt att missa undervisningen i skolan och tappa de praktiska bitarna även om skolan har kommit med bra lösningar och även möjligheter att få läsa om de delar man känner att man inte riktigt har fått grepp om pga distans-lösningen. Förhoppningsvis kommer schemat för helgen inte påverkas och vi kommer att kunna genomföra de praktiska bitarna på ett mindre gym med fåtal personer närvarande. Det är även där den praktiska examinationen kommer ske.

Men i all frustration över situationen så är jag tacksam över att ha denna möjligheten och känner mig lugn med att jobba digitalt. Det är inget främmande för mig då det är så mitt yrke ser ut. Men även träningsbranschen. Allt fler går över till onlineträning och vi måste vara uppdaterade kring hur man jobbar på detta sättet. Det går inte att se teknik som ett hinder. Det är bara att titta på hur samhället just nu går runt – folk jobbar hemifrån i den mån de kan och de företag som inte har en plan B eller kan erbjuda lösningar för att möjliggöra detta hamnar efter.

Här ska The Academy ha en eloge för snabb uppstyrning av scheman och alternativa lösningar.

Om en timme är det dags för lunch och planen är att dra ut och springa 30 minuter. Sen tänkte jag även hitta min cykelpump. Har en tanke om att cykla till Globen ikväll istället för att ta tunnelbanan då jag är hembjuden till Boltenstern på middag. Hade varit grym att cykla 13 + 13 km och få in lite rörelse efter en hel dag framför datorn. Jag har ju min Canyon Gravel så jag behöver inte cykla på vägen utan kan ta stig/grus på vägen dit och belysta cykelvägar hem.

Stay safe!

44

2 kommentarer

  1. Häääj!
    Var är puffen i från…? Eller är den omlädd?
    Snygg i vilket fall!

    Tack 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *