Hanalei Bay & stormigt hav.

I måndags vaknade vi till en lättare storm och tog ett snabbt beslut att åka på en upptäcktsfärd norrut. Vi packade in oss i bilen och körde mot Anini Beach som var vårt första stopp. Det regnade vartannat men var fortfarande varmt i luften och då och då blev det faktiskt lite klarare. Vilket vi lyckligtvis prickade in när vi kom till Anini som är en helt fantastisk fin ”undangömd” strand.

Efter lite bad och häng körde vi vidare till Hanalei som visade sig att vara en riktigt mysig liten ”stad”. Alltså. Jag vettefan, man ska nog kalla det för by. En väg som gick rakt igenom och därefter var det djungel igen. Så jädra häftigt ändå. Allt är så oförstört, så naturligt och levande.

Efter en kort promenad genom byn så hittade vi en bakgård med 4 foodtrucks uppradade och enades ganska så direkt om att det fick bli dagens lunch-spot.

Det blev en vegan-sallad med macademiasås och lila sötpotatis pommes.

Därefter åkte vi vidare till Ke’e state park som låg längst ut på vägen. Sen var det stopp. Det var det längsta man kunde komma norrut, därefter började Kalalau-trail som leder till ett stort vattenfall samt till andra undangömda stränder.  Vi kommer ta oss dit igen på torsdag och gå rundan som är runt 4 timmar lång.

Vi åkte tillbaka samma väg efter en stund och stannade till vid Tunnels Beach där havet var totalt sjövilt men trots det så var det flera surfare ute. Blev så fascinerad hur de kastade sig ut och simmade rakt ut mot meterhöga vågor och rasande hav. Alla surfar verkligen här. Överallt kör pickuper runt med surfingbrädor på taken och livsstilen är verkligen relaxad. Det är flipflops, jeansshorts och lättsamma steg. Ön är grön, fruktansvärt vacker och det växlande vädret gör den ännu mer dramatisk. Jag blir mer och mer förälskad i naturen för varje dag. Ta bara som idag, kör man bara 30 minuter söderut så kommer solen fram och temperaturen stiger med 8 grader. Det var rätt häftigt att ligga på stranden idag och kolla mot öst där hotellet låg bakom udden i ett stort mörkt moln av regn och starka vindar. Det är då man inser att man befinner sig mitt ute i Stilla havet och väder lever verkligen sitt egna liv.

Nej, dags för en Cream soda och Shark Tank. Ha det fint. Kram på er!

9

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *