Träning i Tel Aviv.

Jag gav mig ut på en tidig löprunda en av mina dagar i Tel Aviv. Klockan ringde 05:40 och tio minuter senare joggade jag fram längs strandpromenaden. Jag möttes av cyklister, löpare, yogis, morgonbadare och meditationsgrupper. Stranden verkligen sjöd av liv trots den tidiga timmen och mitt leende spred sig bara mer och mer längs sidorna i mitt ansikte. Jag fullkomligt älskar att upptäcka städer på detta sättet och när det sedan visar sig vara städer som är aktiva och framförallt uppmanar till aktivitet spritter det i kroppen. Varenda cell i min kropp skriker ”JA! Ni har fattat grejen, JA JA JA!”

Strandpromenaden är ca 5 km vilket passade perfekt då jag enkelt kunde ta mig ut, springa bort till Jaffa och därefter tillbaka mot hotellet igen vilket blev lätta 10 km. Varför jag skriver lätta är för att strandpromenaden är flack, det händer mycket och klimatet är som gjort för löpning. Det är varmt, men den svaga vinden från havet ger ändå en skön svalkande bris.

Märk min förvåning när jag efter 2 km närmar mig en utomhusbassäng, jag tror först det är en hägring. En hallucination från en vinter instängd i ett badhus. Är det..? Kan det stämma..? Ja för fan, de crawlar där borta! Sen hör jag hur ett gäng cyklister stannar till bredvid mig, parkerar sina cyklar och beger sig bort mot grindarna. Deras klädsel vittnar om att de tränar triathlon (i triathlonklubben TRIHARD, bra namn ändå) och jag bestämmer mig för att stanna till på vägen tillbaka och titta lite mer på när de simmar.

Resten av löprundan passerar jag 2 utegym, ett par yogaspots och en drös av vältränade människor av olika nationaliteter. Jag kommer på mig själv att vilja spendera 2 träningsveckor här nere. Det är liksom så självklart. Superklimat, fantastiska människor, säkert, bra träningsmöjligheter, bra mat och ett sjudande liv utanför träningen. Det finns uppenbarligen resurser och jag vill veta mer.

Tog ett snack med lite locals nere vid bassängen som heter Gordon Pool (som även har gym) och de rekommenderade följande 3 gym som man kan komplettera sina utomhusaktiviteter med:

Holme’s Place

Crossfit Tel Aviv

Jimmys Gym 

Det finns givetvis en drös andra gym som håller bra standard. Men detta var de som först nämndes.

Nästa gång packar jag med cykeln, för här finns det vyer att utforska!

0

  1. Låter klockrent för semester, träning och upplevelser! Grymma tips! ?? Var taggad på Tel Aviv sedan innan, nu måste jag nog börja leta biljetter ??

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *