10 anledningar till varför du borde träna regelbundet

 1. Du kan öka din livslängd med regelbunden träning.
 2. Din mentala hälsa förbättras då folk som motionerar regelbundet upplever mindre depressiva episoder och många upplever enligt studier mindre ångest då endorfiner i vår hjärna frigörs efter ett träningspass, vilket inger en välbehagskänsla. Vilket i sin leder till att du utanför träningen mår bättre. Stress är en annan faktor som kan balanseras av hälsosam träning och många upplever att deras positiva mindset ökar vid regelbunden träning.
 3. Genom att träna regelbundet så förbättrar du din metaboliska hälsa, dvs förbränningen av energi, kolhydrater, protein och fett förbättras med fysisk aktivitet. Du minskar även risken för metabola sjukdomar samt hjärt och kärlsjukdomar.
 4. Du blir starkare vilket påverkar ditt övriga liv där du använder din kropp men även mentalt då fysisk styrka, eller känslan av fysisk styrka, ökar vårt självförtroende och vår mentala styrka. Känslan av att du faktiskt vågar kommer infinna sig allt oftare och du kommer ta för dig mer av livet.
 5. Du ökar ditt immunförsvar, blodcirkulationen och magen mår bättre.
 6. Bättre sömn.
 7. Ökat välmående psykiskt ger oss en bättre relation till vår kropp.
 8. Genom att träna regelbundet öppnar du upp dörrar för nya insikter, människor och situationer.
 9. Du blir mer motiverad till att ta hand om din kropp, bland annat genom att äta god och hälsosam mat.
 10. Sist men ABSOLUT inte minst: De som tränar regelbundet har enligt statistiken bättre sexliv än de som inte tränar.
93

8 svar till “10 anledningar till varför du borde träna regelbundet”

 1. Japp, kan bekräfta alla punkter! När man läser det sa där svart pa vitt sa känner jag mig stolt, nöjd och glad att jag tränar. Det gör verkligen skillnad, speciellt punkt 2 just nu när man egentligen helst av allt vill gräva ner sig och vara deppig tills pandemin är över.

 2. Jag tränar men lite i motvind. Är i klimot och får inte några synliga resultat viket är lite deppigt men det känns på insidan såklart.
  Frisk är jag också. Inte EN enda sjukdag på över ett år nu.

 3. Hej Joanna!!
  Vad är dina tankar om periodisk fasta, typ 8-16 metoden då man har ett “ät fönster” mellan 12-20. Jag har läst så mycket bra om detta men kan inte släppa att det känns liiiite fel att begränsa överhuvudtaget när det gäller mat. Men jag är samtidigt super intresserad av hälsa och forskningen visar ju på stora fördelar med att låta magen vila ordentligt. Ja ja bara nyfiken på dina kloka tankar på ämnet!
  Allt gott! 🙂

  • Hej Anna,

   Jag har själv kört fasta men tycker att har man inte tillräckligt men kunskap och är relativt insatt i sin kost och kropp så är det inget att rekommendera. I slutändan så handlar det om kalorier in och kalorier ut, och det finns ingen direkt forskning som visar på att fasta ger rena hälsofördelar. Ät bra mat, ät när du är hungrig och tajma intag vid större energiavdrag. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *