“Svaghetspasset” med Karin och Victoria

Vet du vad du ska göra när du känner dig omotiverad och det känns som att träningen står stilla? Bjud in dig själv på någon annans persons träningspass, någon som inspirerar dig och kör lite annan träning än just din. Jag LOVAR, inte nog med att du får en utmaning, du får kliva ut ur din comfortzone och testa lite ny träning. Visst kör jag styrka och många av dessa övningarna är jag väl bekant, men jag har tex aldrig kört dem i denna konstellationen eller kört 3 curl-övningar på raken. Man har allt att vinna på att slänga in lite nya moment i ens träning.

I morse mötte jag upp Karin och Victoria på Sats för ett enligt dem själva ”Giant booty and upper body strenght session”. Okej, tänkte jag. Giant och booty i en och samma mening – det kan bara bli succé.

Vi började med följande cirkel 3 varv:

Giantset Biceps (cirkel) 1 Supinerad pullup, 3×2, tempo 10010 (10s ex), v 10s 2 reversecurl stång, 3×4, tempo 5010, v 10s 3 Hammercurl sittande, 3×6, tempo 4010, v 10s 4 Supinerad hantelcurl, 3×8, tempo 3010, v 2min

2 st Supinerad pullup med 10 kg viktplattor. Det du gör är att du hänger i utsträckt läge, drar dig upp så du har stången vid bröstet och räknar sedan ner till 10 medan du sakta släpper ner. Håll emot!

4 st Reversecurl med stång omvänt grepp (snabbt upp och sedan 10 sekunder sakta neråt).

6 st Sittande hammercurl med omvänt grepp och stång (tempo upp och sedan 10 sekunder sakta neråt).

8 st Supinerade hantelcurls.

Efter den cirkel var det dags att gå på baksida ben. Även här en cirkel på tre varv (alla dessa övningar finns på min Instagram i ett inlägg (klicka här) med svep-funktion.

8 st Höftlyft 105 kg (sakta ner på vägen ner)

10 st Finska pinnen med isometrisk paus 2 sek och 120 graders vinkel i knäleden.

25 st sittande utåtrotationer med miniband.

50 st Sittande hamstringscurl lår.

Därefter körde jag 3 x 12 (24kg)  raka marklyft med Kettlebell.

Avslutade med denna härliga cirkeln:

20 st hack squat (maskin).

20 st Liggande ”butt-knip” upåt med gummiband (se bild).

20 st stående sidolyft med gummiband runt vristerna.

Sen var vi alla ganska möra och kunde fortsätta dagen som precis hade börjat  så (väldigt) bra. Sorry för mobilbilderna, eller vänta lite, nej det är jag faktiskt inte. Det är så det är, snabbt upp med mobilen, drämma av en bild och sen fortsätta träna. Det är inte så att jag bär med mig systemkameran när jag tränar. Fan, måste släppa det där dåliga samvetet jag får ibland. Skitsamma om det är suddiga bilder, content som content känner jag lite nu, så länge jag får träningen gjord (då den allt är prio) och ändå får med lite av passet till er så är jag nöjd. Hej!

P.s Anledningen till att passet har fått namnet “svaghetspasset är pga det innehåller oftast den svagaste länken. tex att det är mycket greppstyrka, eller hitta kontakt med baksidorna osv.

0

0 svar till ““Svaghetspasset” med Karin och Victoria”

 1. Härligt pass!
  Fattar dock ingenting av den första delen med supinatuon och Hammer och allt vad det var…
  men en bra anledning till att hoppa över just det och köra direkt på benen. Det är ungefär vd jag klarar av ändå…Hahaha
  Heja dig för allt!
  Din ledighet ( bästa valet du gör att DU själv styr din tid) folk fattar inte att det är ett val de själva kan göra om de väljer bort konsumtionshetsen och prestigen att VARA någon. Rätt enkelt egentligen men som man säger ” the devil is in the details”
  Ta hand om dig bara så att vi fortsatt får ta del av förstklassiga inlägg av variation
  Julkram på dig !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *