14 februari och dårskap

Igår var det alla hjärtans dag. Det märktes på de långa köerna till blomsteraffären, skyltning i fönster och pianoversioner av diverse kärlekslåtar i gallerior. Det är en fin dag tycker jag, trots det kommersiella. Tyvärr verkar det vara en trend nu att spy galla på alla hjärtans dag. Vara lite bättre än denna dagen. Statuera ut att kärlek minsann inte behöver en egen dag för att visas. Att det är larvigt och kostar pengar.

Aldrig larvigt att belysa kärlek enligt min mening, och det tyckte jag även när jag var singel and fabulous. Det var en rätt sjysst dag även då. Man tränade ett pass och drog sedan och drack drinkar. Eller hängde hemma och såg Kardashians. Mös med folk man tyckte om. Som nu. Fast med uppgradering till fotkli och rosor.

Vi hade ett bord bokat på Styrelsen. Det skulle bli fördrink och trerätters. Det slutade med salmalax framför tvn i pyjamas, cola zero och film. Vi avbokade på morgonen. Ingen av oss kände för krogbesök och inte heller för att spendera kvällen ute på stan när vi båda har så mycket sociala tillställningar just nu. Calle reser mycket med jobbet och är ofta iväg på andra tillställningar.  Och jag, ja ni kommer ju mig vid detta laget. Det är inget 9-5 liv här direkt.

Det var så skönt att ställa in, slafsa i oss maten och bara ligga där i soffan. Mitt 25 åriga jag hade fått lätt ångest. Mitt 30 åriga jag tänkte “Gött, nu laddar vi för fredagsstohej!”

Fick förresten en eltandborste i hjärt-present. Skrattade högt och undrade om det var en pik. Det var det tydligen. Garvade ännu mer. Läste sedan om dårarna inne på en skvallerblogg som skrev om Nicole’s reaktion om filten hon fick av sin fästman Eric. De gick loco för hon hade reagerat på liknande sätt och skämtat om var hennes sexiga underkläder blev av. Hon blev kallad för bortskämd, hemsk, krävande, omogen etc etc. Dårar. Riktigt jävla familjelivs-dårar.

Det bästa var en kommentar som löd ” Märks att hon är ung, när hon ber om sexiga underkläder!”

Jag är 30 år och kommer alltid vilja ha sexiga undies av min partner. Och får jag inte det kommer jag köpa dem själv.  Men att dra in skanmande pekpinnar mot kvinnor som öppet hyllar sin sexighet och står för att de vill ha ett visst klädesplagg på sig är bara tröttsamt. Vi har kommit längre än så.

Slut på rant.

Nu ska jag bada i havet.

P.s Tandborsten var supernajs!

Hej!

2

4 svar till “14 februari och dårskap”

  1. Jag fick nya torkarblad på bilen av min man
    … sonen hade köpt en plast ros “mamma den är fin fast du glömmer vattna den…”

  2. Men kritiken mot Nicole var (enligt vad jag läst) att hon på film hånade sin pojkvän och presenten som hon fick. Inte att folk tyckte det var fel att vilja få underkläder. Själv är jag trött på otacksamma barn så jag tenderar nog att hålla med i kritiken, även om jag inte är hennes morsa 🙂

    • Det var en del annat som sades också, om inkl underkläder. Hon är inte otacksam. Hon driver bara friskt med sin kille. Precis som jag gjorde när jag exempelvis fick en mortel av min kille förra året o gnällde loss på mina stories. Det är humor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *