2 timmars trail längs Sörmlandsleden

“Sofie! Vad vill du göra på din födelsedag?”
“Jag vill springa trail med dig!”

Sagt och gjort, igår hämtade jag upp Sofie vid Östra station och körde sedan söderut ner mot Handen (ca 25 min utanför stan) där vi parkerade, drack en sista slurk kaffe och drog ett sista toalettbesök. Dags för äventyr!

Vi hade bestämt oss för Etapp 5 med början i Handen (Rudans gård) bort till Paradiset. Vi skulle springa så långt vi hann i en timme och därefter vända tillbaka så vi fick ihop 2 timmar. Det började bra, i sisådär 50 m, sen insåg vi att vi var på fel stig. Vände om, försökte tyda kartan och började springa igen. Efter 2 km fick vi vända in på en annan stig då vi insåg att vi var fel igen. Här kommer en uppmaning till er som har hand om att märka ut lederna – det är dags att bättra på färgen på träden hörrni! Men sen, gömt bakom en stor gran, så hittade vi resten av markeringarna som och vår löpning längs Sörmlandsleden kunde börja.


Benen hamrade på längs den mjuka stigen, solen sken och vi avverkade det ena samtalsämnet efter det andra. Titt som tätt avbröts lugnet av våra vårskrik och mitt hjärta höll på att hoppa ur kroppen över vilken fullkomlig eufori och kärlek jag kände till vad jag gjorde just då och med vem. Sofie, en sådan klok, rivig och äventyrslysten kvinna som jag har fått turen att lära känna genom träningen. Är glad över vår vänskap. Hon är bra.

 
Efter 2 timmar var vi tillbaka vid Rudans Gård igen och lovade oss själva men även varandra att göra dessa utflykter till ett stående inslag i våra liv. Lyxen över att kunna göra sådana här löpturer mitt på dagen och kunde bestämma fritt över när man vill dra ut till skogen är för mig fortfarande väldigt överväldigande. Jag nyper mig i armen varje gång jag kommer på mig själv att göra något sådant.

Nästa etapp blir längre, kanske att vi tar pendeln en bit ut, springer och sedan tåget hem. Ser framemot det och ser framförallt framemot att nöta lite mer trail i vår – ni förstår varför va?

0

Ett svar till “2 timmars trail längs Sörmlandsleden”

  1. Var där ute och snurrade med en kollega för något år sedan. Vi hittade inte heller stigen utan hamnade helt plötsligt i Nacka forum… oops! Lite bättre markering hade varit nice.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *