20 h i Singapore


Det är alltid roligt att göra en liten twist på resan, som tex att avsluta med ett “via” stopp. Varför jag inte kallar det för en stopover är för att vi spenderade mindre än 24 h i landet och allt under det kallas då för “via”. Vi åkte från Bali med 12:00 flighten från Bali Denpasar och landade i Singapore ca 14:10, fick väskorna på mindre än en kvart och sprintade ut genom säkerhetskontrollen på mindre än 10 minuter. En timme senare var vi på hotellet, incheckade och ombytta, redo för att ge oss ut på stan.

Då jag endast hade ätit frukost på hotellet på Bali och inte brytt mig om lunchen vi fick på flyget så var jag vrålhungrig när vi klev ut i den gasande värmen (34 grader). Vi bestämde oss för att äta en lättare lunch på en av de många foodmarkets (Hawker) som Singapore är känt för. Lyckligtvis så var vårt hotell The Scarlet, ett sjysst litet Botiquehotel för 1000 kr natten beläget mellan Maxwell Foodmarket och China Town, det vill säga: väldigt centralt.


Jag älskar mat. Jag älskar att testa olika typer av mat. Jag älskar starka, sura, salta, skarpa, söta, milda smaker och nya smaker. Jag vill testa allt och min själ fullkomligt exploderar av att få ta del av alla smaker som kulturer olik sin egen bjuder på. Därför är matmarknader my spiritanimal. Eller ja, allt med mat egentligen. Men matmarknader är spännande och väldigt väldigt roligt.

Som jag skrev tidigare så var det jävligt varmt i Singapore. Luften stod stilla och den ljusa tunna skjortan jag hade på mig var mörk av svett. Men vi krigade oss in i mittpunkten av marknaden, där den varma luften blandades med ångorna från de små båsen där olika rätter tillagades. Jag hade siktet inställt på dumplings och jag visste att det fanns 2 bås inne på marknaden som hade en stjärna i Guide Michelin. Efter 10 minuters jakt fann vi en av dem och beställde in varsin rätt för ca 30 kr. Ja ni hör ju, drömmarnas dröm. Mina dumplings var ren perfektion och såsen som jag fick till av den bastanta mannen som med en bister min slevade upp ett gäng knyten på min sneda papptallrik var en perfekt mix av sött och starkt. Till detta avnjöts en iskall öl som mer fungerade som svalkningsmetod än dryck.


Vidare in i en taxi till Gardens by the Bay som låg ca 8 minuter med taxi från Chinatown. Taxi är väldigt billigt i Singapore vilket är en klen tröst då väldigt mycket annat är rätt dyrt där. Vi betalade 130 kr från flygplatsen till hotellet samt 60 kr till Gardens By the Bay. Helt okej tycker jag.

Väl framme vid den massiva “trädgården” som består av konstgjorda träd som reser sig 50 meter över det omgivande landskapet fick vi snabbt tag på biljetter och promenerade in i den massiva och storslagna parken. Över oss höjdes träden som består av hundratals olika orkidéer, ananasväxter, ormbunkar och tropiska blommor. Gardens by The Bay är som en futuristisk skog. Det känns som att man är på en en annan planet. Visst är det väldigt turistigt, men skit i det, det är oerhört vacker med storslagen utsikt. Om man ska välja mellan att besöka Marina Bay Sands som inte ens tillåter folk som ej bor på hotellet att besöka den världskända poolen eller Gardens By The Bay så ska man helt klart välja detta. Det är bra mycket coolare.

Efter en timme var vi väldigt redo för en längre paus och tog oss in till området runt China Town igen. Jag scoutade barer medan Calle scoutade bilar. Inga konstigheter med andra ord. Vi fann Merci Marcel och slog oss ner. Det började skymma, temperaturen gick ner från ca 34 grader till 29 grader och den varma brisen slog mot ansiktet. Det var en fin stund. Vi satt där och tittade på folk, sippade på våra drinkar och sa inte så mycket. Ibland räcker det med att bara vara.

Framåt sju promenerade vi bort till China Town. Nya pinnar inhandlades då vi äter mycket med pinnar hemma och jag fyndade en söt sovmask. Därefter fortsatte vi till China Towns Hawker Center på Smith Street. Det är en gigantisk matmarknad med 200 olika små stånd. Jag satte av på jakt efter en ramen-soup medan Calle letade efter den perfekta satayen. Tyvärr så var lunchen bättre och min ramen var rätt smaklös. Men atmosfären och stämningen var desto bättre. Jäklar vilket ös det var där inne. Surrande fläktar, hög ljudvolym och inte en västerlänning så långt ögat kan nå.

Vi avslutade kvällen med en glass och promenad längs en av de många mysiga gatorna med hus kolonial stil. Med oss hade vi en längtan efter att få återkomma. Vilket vi ska, mycket snart.

Tack för denna gången Singapore, we had fun!

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *