, ,

25 Hours Bikini Hotel Berlin

Jag gillar hotell, det har nog inte undgått någon som har följt mig ett tag. Jag går igång på sjysta innovativa rum, genomtänkt planlösning samt design, service, coola barer och bra frukost. Det krävs en synergi och ett hotell kan inte bara ha en av delarna för att det ska falla mig i smaken. Nej nej, det är lite som när man dejtar. Spelar ingen roll hur snygg killen är, finns det ingen humor eller en ambition framåt, ja då kvalar man inte in på någon topplista direkt. Det måste lira ihop. Samma sak gäller ett hotell. Man kan inte ha en top notch takbar om servicen suger eller man inte har bra kaffe på menyn.

När jag var i Berlin tillsammans med Kia så bodde vi på 25 Hours Bikini Hotel Berlin i västra delen av Berlin. Ett hippt, industriellt hotell med en grym takbar (Monkey Bar) och bra läge. Lobbyn som ligger på tredje våningen där ett urbant fik finns att tillgå samt en stor terrass är inbjudande och personalen som jobbar är pigga och redo att hjälpa till.

Temat på hotellet är djungel med fokus på bland annat apor. Detta på grund av att det i princip ligger (man kan se in i burarna från hotellets lobby) vägg i vägg med Berlins Zoo. Kommer inte gå in mer på det då jag inte gillar djurparker.

Mitt rum, som låg ut mot den botaniska trädgården, hade förutom golv till tak fönster med hängmatta, dessutom öppen planlösning med handfat och dusch som vätte ut mot rummet och utsikten. Sånt gillar jag. Jag vet att andra blir lite lätt stressade av inglasade badrum eller luftiga utrymmen där avgränsade väggar är ett bristande faktum. Men jag går ju lite igång på sådant. Min dröm är ju fortfarande att bo i ett industriellt loft.

Hotellet, som är en kedja, finns ibland annat Zurich, Paris, Cologne, Dubai, Florens, Wien och rummen ligger på runt 1900-2800 kr inkl frukost.

Och just det, frukosten var bra. Kanske inte den bästa, men helt klart godkänd. Den fantastiska utsikten och chokladcroissanterna vägde upp den lite torra äggröran.
 

27

2 svar till “25 Hours Bikini Hotel Berlin”

  1. Älskar hängmattan ??
    Håller med om att ett bra hotell behöver vara bra på så mycket mer än bara en grej, haltar det på någon punkt sjunker betyget garanterat. Älskar hotell där ens förväntningar överträffas ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *