30 plaskande delfiner (och en val)


Så sitter man här igen och mår illa av alla baklavas (bakverk i filodeg, väldigt poppis i mellanöstern) man har tryckt i sig.  Jag lovade mig själv att hålla igen bakverket till åtminstone varannan dag. Det gick ju åt helvete. Inte för att jag har några förbud så, äter ju allt, men kan ju vara trevligt att hålla igen på sockret några dagar i veckan. Oh well, I-landsproblem, det finns värre saker att oroa sig för. Låt mig istället få berätta om dagens träning som gick riktigt jädra bra.

Började med att springa mina 4 x 4 max-intervaller (läs mer om dessa intervaller här) och drog sedan direkt ut på en lätt rull-runda på ca 1 timme med Carro och Emelie.  Benen kändes helt OK trots att jag fick kämpa rejält på de två sista intervallerna. Tror jag låg på ca 192 i puls sista 20% och jag minns hur jag tänkte ”om detta inte gör mig bättre i löpning så kommer jag mörda Simon”.  Det är inte ofta jag tänker mordiska tankar om min coach, men idag var en sådan dag. Men du kan vara lugn Simon, vi är på god fot igen! 🙂Cyklingen gick bra och jag märkte att min puls låg lägre, rörelserna säkrare och blicken lugnare. Det kändes skönt att dra en introduktions-runda för Carro och Emelie som ville känna på vägarna och samtidigt känna när vi kom tillbaka till hotellet att jag var sugen på mer.

Efter lunch och 2 timmar vid poolen med Rec, Maria, Kristina och Emelie mötte vi upp resten av gänget vid bassängen för en timmes lektion med Simon. Nu när TT (Terrible Tuesdays) har kommit ner så kör jag delvis på deras schema. Jag har mina nyckelpass som jag håller fast vid men adderar pass från deras ”programmering”, exempelvis simlektionerna med Simon (simcoach som tävlar i landslaget), långpassen i löp och cykel.

Jag kände mig som en malplacerad val bland snabba delfiner första kvarten men det lossnade gradvis och jag släppte tillslut fokus helt på allt annat än mig själv och det jag skulle göra.  Det kommer alltid finnas de som är bättre än mig. Det gör mig ingenting egentligen, det kan bara vara jäkligt frustrerande ibland när man vill så mycket själv.

200 meter insim

10 x 50 meter:

2 x 50 huvudläge
2 x 50 vanilla layer
2 x 50 catch up
2 x 50 sidospark
2 x 50 benspark

1 x 500 m
4 x 100 m (negativ splitt)
100 m nersim

För att förklara drill-serien lite snabbt så menas huvudläge med att fokusera på att huvudet ligger i linje med kroppen, att man skjuter in hakan lite och skapar en jämn linje i vattnet vilket förbättrar ens fart och position. Vanilla layer (tänkte på något heeelt annat först) menas med att man ska suga in magen upp mot vattenytan så man kommer upp med kroppen. Catch up är när man inte får ta ett nytt armtag fören man har kommit tillbaka med den andra handen, så att båda ligger i glidläge fram. Sidosparken var ett jävla skämt. Man skulle ligga på sidan med tre sparkar och sedan vända över och ligga på andra sidan genom 3 sparkar. Det gick åt helvete. Vi talar inte mer om det. Move along! Benspark behövs inte någon närmare förklaring.

Just ja, negativ splitt menas med att simma relativt lugnt 50 meter och därefter trycka på vändande 50 meter. Sen var vi klara och jag kunde räkna in 1700 m på simkontot. Man tackar ja!

Ha en fin kväll, ska försöka få ihop lite hudvårdsinlägg åt er under helgen – får hoppas nätet inte strular. Kram på er!

0

  1. Kul att läsa om simpasset med Simon (Sjödin?)! Är gammal simmare själv så de där övningarna känner jag igen.. Trodde tex att catch up hette ketchup fram tills jag var typ 16 ?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *