4 enkla övningar för överkroppen

Tänkte dela med mig av ett par ryggövningar som jag alltid lägger in i mina pass. Det är enkla övningar, och vissa kan man göra hemma, på resan eller på gymmet. Låt oss börja med numer 1: Negativa chins. Ställ dig på en bänk, hoppa upp och håll sedan toppläget i 10 sekunder innan du sakta släpper ner dig igen. Det är en grymt bra övning för er som någon gång vill klara en med er egna kroppsvikt.

Nummer två är vanliga hederliga armhävningar mot bänk. Denna kan man twista lite genom att hålla upp en fot, dra in knät mot bröstet mellan armhävningarna för att få in lite mage eller superseta med ett hopp upp på bänken. Finns massor av varianter – det är egentligen bara din fantasi som sätter stopp.

Här kommer en annan variant på armhävningar. Denna versionen brukar jag köra när jag verkligen vill pressa ut det sista men inte orkar göra “riktiga” armhävningar efter exempelvis ett tungt styrkepass. Ligg på golvet,  sätt ner handflatorna mot golvet och pressa dig upp. Armarna ska vara tajt mot kroppen, sänk dig sedan ner sakta mot golvet, lyft upp händerna och tryck ifrån igen. Bra övning för er som vill öka styrkan i era armhävningar.

Sist men inte minst, rodd med kettlebells. Antingen enarms mot bänk eller med båda sidorna. Tänk på att pressa ihop skuldrorna i dragläget bak som om du skulle pressa ihop en liten apelsin med dem. Var nog med kontakten och hetsa dig inte igenom övningen. Avslutningsvis: glöm ej nacken i samtliga övningar. Skit i att kolla upp i spegeln eller åt sidan, håll blicken rak och utsätt inte nacken för någon konstig vinkel. den ska vara stadig men avslappnad.

Lycka till, work that back!

0

0 svar till “4 enkla övningar för överkroppen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *