48H I BERLIN

Varje gång jag har besökt Berlin så har jag åkt därifrån med en varm känsla i kroppen. Det är en stad som bjuder in, vem än du är, hur du än ser ut och vad du än gör i livet. Det är en kreativ plats, en kulturell scen med fingertoppskänsla när det kommer till personlig stil och avskalad råhet som låter dig träda fram och lysa fritt. Jag älskar restauranglivet, alla små cafeer, shoppingen men framförallt klubblivet. Natten tar aldrig slut och det finns något för alla. Musiken är i centrum och det är så förbannat roligt.

I fredags drog jag, Kristin, Ullis och Linda till Berlin för att fira Lindas födelsedag. Vi landade kring 19:30 och tog en taxi till hotellet för att snabbt svida om, äta och sen dra ut och klubba. I Berlin går man ut sent. Allt är förskjutet, vilket passade oss väldigt bra. Vi började med Hoppetosse, en klubb på en båt vid utkanten av Kreuzberg. Vi fick tips om den från en bekant och tänkte, vi testar. Vi anlände tidigt, ca 00:30 vilket är alldeles för tidigt, men vi åkte direkt från restaurangen och tänkte – lika bra, där finns ju en bar, så tid finns ju att fördriva. Framåt 02:00 var stället nästan fullt och vid 03:30 fylldes det på till max. Små lokala dj:s spelade och det kändes som att vara på en muterad version av Patricia.

Vid 03:30 drog vi vidare till Sisyphos, en av Berlin kanske mest kända klubbar med festivalkänsla direkt när man stiger in från de stora portarna som omger området som slingrade sig runt i olika rum, barer och matstånd. För festen här börjar fredag och slutar måndag. Välkommen till Berlin och next level av dj:s.


Framåt 07:00 slängde vi in handduken och åkte tillbaka till hotellet. Somnade på fem röda, vaknade upp vid 12, tog oss ut på stan och strosade omkring i solen. Åt en god pizza på Gazzo, tog en öl, gick in i små konstiga butiker och köpte en riktigt ful fejktatuering åt Linda, peruker och vin. Det var skönt häng helt enkelt, inga tider att passa och inga måsten. Framåt åtta började vi göra oss iordning igen och såg framemot vår middag på Borchardt. Jag har haft den restaurangen på min lista ett tag men fick inget bord när jag försökte boka för några veckor sedan, men så av en ren chansning ringde jag dit när vi gjorde oss iordning och 2 minuter senare hade vi en bokning. Det var bara att avboka vårt bord på Kimchi Princess och peppa sen pangmiddag på Borchardt.

Vi halv ett på natten betalade vi för oss och åkte tillbaka till hotellet för att byta om. Det var inte riktigt läge att glida in på den restaurangen i våra KitKat outfits. Den som vet, den vet. Så vi svidade om och tog sedan det säkra före det osäkra och begav oss bort till KitKat för att ställa oss i kö då vi visste att kön var lång och vi behövde ha tid på oss om det var så att vi inte kom in och behövde åka vidare.


Meeeeen som de queens vi är så blev vi insläppta efter ca 1 timmes kö och sen började det roliga. Det är fotoförbud på typ alla klubbar och KitKat är väldigt hårda, så pass hårda att de tvingar en att lämna in telefonen. Varför? Ja, om vi säger som såhär, allt som sägs om KitKat och lite till är sant. Det är en plats för frihet, för att citera dem själva. Jag kommer inte gå in på detaljer men att se människor ha sex mitt framför ögonen samtidigt som jag beställer en öl, en nakenbastu, nakenbad i poolen, BDSM-rum, vaxshow och helt galna men fantastiska människor – det är bara lite av vad som sker. Jag förstår varför det är en av världens mest kända (och omtalade) technoklubbar. Och då har jag inte gått in på musiken än.

När kvällen, eller nej, förlåt morgonen slutade? Jag var hemma lagom till frukost. Resten drog till Berghain, men jag var helt färdig, så förbannat trött. Och då KitKat stod högre upp på listan än Berghain så jag kastade in handduken, uppmanade de andra att åka med gänget vi hängde med för att försöka komma in och sen åkte jag hem till en riktig skön säng.

HERREGUD vilken rolig helg. Inget stök med folk som bråk ute, respektfulla människor och inga drägg som raggar. Bara fantastiska öppna och nyfikna människor som säger hej med ett stor leende och frågar “vem är du, berätta!” Folk sköter sitt och har kul.

Älskar Berlin. Är aldrig missnöjd när jag lämnar den staden och helvete vad bra musik jag har lyssnat på. Fick helt klart en nytändning på vissa dj:s igen.

Hej!

29

4 svar till “48H I BERLIN”

  1. Berlin har jag inte varit till, får bli av nån dag. Tror jag hoppar KitKat dock. Är lite för gammal och har aldrig gillat techno. Hehe.

    • NEJ Annika! ”Hoppa inte över KitKat“! Jag gillar heller inte techno, har fyllt 66 men har inte varit äldst när jag varit där. (Måndagar är det ingen dresscode)En underbar plats som du GARANTERAT vill återvända till gissar jag. ????

  2. Tack Joanna för din träffsäkra beskrivning av Berlin. Europas snällaste, kreativaste, ”punkigaste o kinkigaste” stad där alla får ta plats utan att någon/något hindrar dig! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *