5 hacks för smidiga hotellbyten som optimerar semestern


En fråga jag ofta får är varför vi byter boenden så ofta då 98 procent av våra resor alltid består av byten av hotell. Ibland blir det lite väl mycket och då sätter jag ner foten och hojtar “nej nu är det ingen semester längre!”.  Det har hänt att vi blir lite väl exalterade när vi hittar boenden vi gärna vill testa och det slutar med att vår resplan ser ut som ett transferkaos istället för en skön semester. Men, ja. Vi byter hotell ofta. Det är alltid ett minimum med 1 byte men kan bli upp mot 4 byten, som på denna resan. Här byter vi 4 gånger. När vi var i Rio bytte vi hotell 3 gånger för att testa på olika budgetklasser och typ av hotell som fanns där. I Sri Lanka bytte vi 4 gånger varav ett av bytena var till ett flygplatshotell då vår flight gick 06:00 på morgonen och vi hade 2 barn med oss.
Villa Santa Theresa, Rio De Janeiro 2018

M Gallery by Sofitel, Rio de Janeiro 2018

Anledningen till dessa byten är helt enkelt att vi får ut mer av resan på det sättet. Vi är båda nördiga när det kommer till hotell, flyg och restauranger. Vi har en lång lista vi gärna vill beta av och då vi bokar smart så har vi väldigt ofta stående rabatter på olika kedjor vilket gör att vi alltid har en uppgradering eller rabatt på rummet.

Sen är frågan om det är så “avslappnande” att byta boende så ofta som vi gör. För många är det inte det, och det är helt fine, jag förstår det. Men jag finner det däremot rätt tråkigt att bo på ett och samma hotell i mer än en vecka. Bor man längre tid på en plats så föredrar jag AirBnB så man åtminstone har ett kök.


Shangri-la, Sri Lanka 2018


El Pez, Mexico 2018

5 hacks för smidiga hotellbyten som optimerar semestern:

1. Maila hotellet och be om sen utcheckning. På så sätt kan du njuta av dagen på er destination och förlägga bytet till eftermiddagen. Då “bryts” inte dagen mitt i itu som en resedag lätt kan kännas annars.

2. Kolla vad kostnaden för att få upphämtning direkt av hotellet istället för att leta taxi. Oftast så skiljer det inte så många kronor och ni får ett smidigare byte. Man kan även låta hotellet hämta upp bagaget under dagen medan man är iväg och gör annat. Sen tar man sig bara till det nya hotellet på eftermiddagen för incheckning.

3. Ha allt bokat och klart innan. Det tar så enormt mycket energi och tid att leta runt efter hotell, biljetter, transport och annan info. Ha det klart. Struktur och planering är a och o.

4. Ha inte för långa distanser mellan hotellen så att det blir hela resdagar. Max 3 timmar tycker jag är lagom. Och be om frukost “to go” om du byter tidigt på morgonen.

5. Stanna åtminstone 2 nätter så att man hinner uppleva platsen man är på och även hotellet. Visst gillar jag att upptäcka världen, men jag gillar även att upptäcka hotellets alla faciliteter.


The Upper House, Hong Kong 2017

Sen är detta ingen garanti för att det går enligt plan, titta bara på vår resa från Gili T till Canggu. Vi fick info ett par dagar innan om att båten skulle avgå en timme tidigare på grund av en karneval på fastlandet. Perfekt tyckte vi då skulle vi vara på plats tidigare. Väl framme vid färjeläget på Gili  T så får vi reda på att båten är ca 1 timme försenad och kommer att avgå 11.50. Nåja, inget att göra åt. Resan över skulle ta ca 2 timma och med transfer (redan bokad) från terminalen till Canggu skulle det totalt ta max 3 timmar. Men väl ute på havet börjar motorn på speedboaen krångla och vi blir ståendes (drivandes) i ca 15 minuter innan vi fortsätter i 10 knop istället för 30 knop. Efter ca 30 minuter lägger andra motorn av. Vi var framme vid vårt hotell 7 timmar senare. Så, allt kan hända – det är lite tjusningen med att resa också.

Sist men inte minst, att byta hotell ofta har gett oss möjligheten att bo på lite dyrare ställen som vi inte har råd att bo på en hel vecka. Det är lyxigt, och väl värt 7 timmar fast på en båt som kränger runt på ett stormigt hav.

Lycka till!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *