5 ingredienser för en enkel men snygg semesterlook.

Jag är en person som alltid packar mer än jag borde när jag reser. Ni ska bara veta hur många gånger (typ alltid) jag kommer hem och packar upp väskan där nästan hälften är orört. Jag har till och med försökt efterlikna några av de minimalistiska konton som jag följer genom att testa ut varje outfit innan jag packar samt packa väldigt lätt och strukturerat. Det har resulterat i ännu mer stress och jag har helt enkelt konstaterat att jag inte är en sådan person. Jag gillar att ösa ner både plan B, C och D i väskan. Jag har alltid minst 2 par högklackade skor med mig trots det kanske inte ens kommer vara tillfälle att använda dem på. Jag packar bikinis för varje dag, baddräkter och olika klänningar. Allt för att gardera mig för att slippa stå där en vacker dag och tänka “fan, jag skulle ha tagit med det”. Det värsta jag vet är att vara underklädd och jag styrs väldigt mycket av humör och inspiration från vart jag befinner mig. Min stil ininflueras av resmålen och jag vill känna mig snygg i alla lägen, även om det endast handlar om en vit t-shirt och ett par jeanshorts vilket kan vara en av de snyggaste kombinationerna – efter jag har adderat smycken eller ett par korallrosa läppar.

Jag har dock märkt, mitt i allt inferno av kläder, skor, väskor, smycken, att det alltid finns några saker jag packar ner och återkommer till varje semester. En stil jag har landat i och trivs i väldigt bra.

Först och främst så är det viktigt med att det minst finns 5-6 läppstift i sminkväskan. Jag tycker ett par markerade bryn, lätt bronzer, highlighter och läppstift är så snyggt. Det är nog den sminkning jag går för mest både hemma och på resor. På bilden har jag detta (klick!) läppstiftet på mig vilket jag bland annat varvar med detta (klick!), detta (klick!), detta (klick!) och detta (klick!).

En annan viktig grej i väskan är olja. Jag använder det till allt, hår som hud. Nu efter loppet sov jag med ordentligt inoljade fötter exempelvis. Ni som springer, ni vet vad jag pratar om. Jag använder mig inte mycket av krämer i varma fuktiga klimat då jag tycker att min hud blir väldigt igentäppt av dessa och jag svettas bara av det. Men med olja så behöver jag inte mycket för att känna mig återfuktad och få ett bra glow.

Så har vi det där med konsten att se avslappnat härligt cool ut, men såklart ändå medveten och bohemiskt chic ut. Varför jag skriver konst är för att det är rätt och slätt vad det är. Så många gånger jag har försökt efterlikna andras lyxiga hippie-stilar men istället sett ut som Gunilla 45 år, frånskild och ska iväg på sitt första äventyr i Thailand med lånad resegarderob från sin dotter som röstar rött. Därför beslöt jag mig för att lägga av att kopiera och istället inspireras och skapa min egna stil. Jag gillar kaftaner som är basic, helst enfärgade och raka i modellen. Denna svarta som jag har på mig är från Grounded Factory och funkar såväl som på stranden som på kvällen med färgklickar som accessoarer. Här är några riktigt snygga kaftaner som jag kan rekommendera i sommar.

Grön-mönstrad kaftan från Rodebjer (klick!)
Svart enkel från Scampi (klick!)
Långg bohemic chick kaftan från Melissa Odabash (klick!)

Så kommer vi nu till det roliga, nämligen örhängen. Jag kommer inte gå in på det mer än att örhängen är en viktig del i mitt liv och här kommer några favoriter just nu.

Gold Hoops från Asos (klick!)
Art deco från Asos (Klick!)
Oversize stone från Asos (klick!)
Pink från Asos (klick!)
Palm leafs från Asos (klick!)

Sist men inte minst, skorna. Även om jag alltid har med min högklackat så är det lädersandaler som används allra mest. Förutom om det exempelvis är en cityweekend i NYC, då jävlar är det klackar och coola sneaks som gäller. Men så fort det är lite palmer, värme och mer chill så åker sandalerna på då även jag kommer in i det “moodet”.

Jag är ju en av de människorna som faktiskt tycker ett par Birkenstocks (klick!)  kan vara riktigt snyggt. Men mina absoluta favoriter är ett par enkla, svarta från ATP Atelier (klick!). De passar till allt och får därför hänga med överallt också. Men bara för att det är lite trendigt med platå så slänger jag in ett par sådana också (klick!) då jag vet att många vill ha tips på var man kan hitta billiga sådana.

Hej sålänge!

0

0 svar till “5 ingredienser för en enkel men snygg semesterlook.”

  1. Åhh vad jag känner igen mig!
    Alltså jag har typ alltid packat sånt jag inte använt hemma men tycker är snyggt.
    Det blir liksom inge bra alls?.
    Näe, man ska packa lite extra och helst flera olika planer, precis som du beskriver. Så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *