6 träningsbh:ar i min garderob

Processed with VSCO with s2 preset

När jag började träna så var det mer sällan än ofta man såg den breda massan av tjejer träna i bara sportbh eller croptops. Majoriteten av de som körde var vältränade. Och jag minns att jag tyckte det var irriterade när man fick hejjarop för att man körde i träningsbh. Vilket jädra ståhej tänkte jag, det är väl inga konstigheter. För mig är det en självklarhet att alla tjejer endast kan träna i träningsbh om de vill. Men jag förstår idag att det inte är någon självklarhet för många och inte heller att vissa människor anser att andra har kroppen för det. Vilket får mig att koka. Så, det här är mitt sätt att säga – låt det bli ett ståhej. En stor fet jävla eloge till alla er, små, långa, smala, kurviga, storbystade, vältränade, petite, starka kvinnor för att ni tar för er.

Med de sagt så tänkte jag tipsa om ett gäng snygga träningsbh:ar. Låt mig ta er ett par år tillbaka, då hade jag 3 bh:ar jag skiftade mellan. Och alla var i samma modell och med samma stöd. Vilket betydde att jag fick skav vid vissa rörelser då min kropp behövde annat stöd för just dessa rörelser men hindrades av bh:n som satt på ett sätt, och ett sätt endast.

Idag har jag (okej, det är lite väl mycket jag vet) 25 olika bh:ar där minst 7 av dem är olika modeller. Och då jag ofta får frågan kring hur jag gör under våtdräkt och exempelvis cykling så valde jag helt enkelt ut 6 av mina favoriter just nu.

Låt oss börja med denna godingen. Jag älskar den då den är seamless, går ner en bit på magen och dessutom väldigt cool med Reebok-trycket vid linningen. Detta är en sportopp jag använder vid vanliga outfits med om jag exempelvis har en kavaj och ett par höga jeans. Ni hittar den här

Denna godingen har vi gett ut på våra Friendcation-event och är väldigt populär på grund av ett ordentligt stöd vid bysten och väl tilltagen padding. Använder denna samt min andra lila vid längre löppass bland annat. Ni hittar den här! P.s Den är på rea!

Denna bh:n finns i en mängd olika färger och modellen, som heter “Hero Racer Bra” är medium i sin support och väldigt skön att ha under exempelvis cykling, löpning och vanlig gymträning. En allroundbh helt enkelt som dessutom är väldigt snygg. Ni hittar den här!

Skön sportbh med light support och speedwick material. Använder dessa under våtdräkten. Sitter bra, inget skav och torkar snabbt. Ni hittar den här!

Det är sällan jag använder träningskläder från Crossfit-kollektionen då jag tyvärr inte tycker de är särskilt snygga eller bekväma vid min träning. Men, det finns undantag och här kommer ett av dem. Hur snygg är inte denna bh:n? Mjuk och följsam mot huden och väldigt flexibel vid olika övningar. Ni hittar den här!

Här kommer en favorit från Classic-serien. Jag rekommenderar den inte vid någon träning som kräver support åt brösten men den är perfekt vid yoga, promenader, simning eller bara att ha till ett par jeansshorts och sneakers. Ni hittar den här! Och vill man ha något liknande denna men med support så rekommenderar jag denna, denna och denna.


6

16 svar till “6 träningsbh:ar i min garderob”

 1. Alltså, SÅ snygga! Jag använder dock från konkurrenten Nike, för att jag tycker de sitter bäst på mig. Av de jag har testat, såklart!
  Tokgillar den första svarta, får kanske bli ett köp? 🙂

  För övrigt, det där med att “bara” ha träningsbh när man tränar (plus shorts/tights/byxor osv) är verkligen märkligt hur det har blivit att det är en viss kroppstyp som ska göra det? Tyvärr kan jag väl villigt erkänna att jag har dragits med i det och skulle nog inte komma på tanken att göra det. Däremot när jag ser andra göra det så tänker jag “fan vad grym hon är”.

  • Tror många hade tänkt så om dig “Fan vad grym hon är” om du också hade kört. ♡♡♡ hejja dig!

 2. Jag använder enbart bh med kupor annars blir det en limpa av allt framtill. Skulle nog kunna köra i enbart sportbh om de inte var för att jag avskyr klyftan som blir på mig. Använder inte urringat i vanliga fall och vill ej heller ha det på gymet.

 3. Är det här ett samarbete eller är alla dina favoriter från Reebok? Bara undrar, själv har jag aldrig testat men älskar Nike & Victorias Secret för de mesta tränings tillfällen. Nu när det är så varmt är det skönt att kunna träna bara i sportBH vilket jag aldrig vågade göra för några år sedan!

  • Hej!

   Inget samarbete men då jag just nu bara har toppar från Reebok så blir det endast de jag kan tipsa om som jag har använt och testat. Jag gillar ej att tipsa om saker jag ej har testat. 🙂

 4. det är ju för att många på gymmet tittar snett.. jag är 47år med ett par volanger på magen när jag är i fria vikter hörnan får jag många blickar av yngre tjejer o killar… o det är inga glada blickar, om det är volangerna eller åldern vet jag ju inte.. men skulle vilja vara modig o slänga linnet eller tröjan.. 🙂

  • Vet du. Om någon kollar snett – stirra tillbaka och möt deras blick. Visa dem att du SER DERAS FULA BLICKAR. Du har all rätt att ha på dig exakt vad du vill. Kram ♡

 5. Jättesnygga allihopa! Tack för tips!
  Har aldrig riktigt tänkt på att träna bara i sport-bh. Det är först på senare tiden, när man ser tränande personer på Instagram, som ofta bara tränar i bh eller dessa snygga tränings-sets som består av bh och tights. Jag ska nog banne mig testa! Det är ju lite luftigare i alla fall och ser så snyggt ut!

 6. Varför vill man träna i bara sport-BH? På ett styrkepass kanske man inte svettas så enormt mycket att man inte pallar att ha en tröja eller ett linne på sig? Och ska man i någon övning ligga på golv, bänk, foamroller eller annat så är det kanske skönast med tyg emellan? Jag erkänner att kroppsformen är största anledningen till att jag själv aldrig skulle köra i bara BH, men undrar ändå ärligt varför man gör det? Är det verkligen skönast??

  • Ja jag tycker det. Jag tycker det är skönast med en skön sporttopp som endast sitter mot huden. Dessutom känner jag mig snygg i det. Man gör som man själv vill 🙂

 7. Jättebra budskap!

  Själv tillhör jag den kategorin som, tyvärr, är ganska obekväm med att visa magen när jag tränar. Det har inte att göra med att jag inte gillar min mage, den är både stark och har rutor. Fokus ligger istället på vad alla andra ska tycka och tänka. Förra sommaren när det var jättevarmt tränade jag i 99 fall av 100 i sport-BH + linne trots att jag under många pass sprang var på landet där det inte var några människor. Inför Stockholm Marathon köpte jag ett kortare linne eftersom det skulle bli så varmt men det stannade kvar hemma i garderoben. Så det sitter endast i våra huvuden och jag tycker det är snyggt när andra tränar i sport-BH och tänker “heja dig”, måste bara ta mod till mig att göra det själv. Av inläggen här verkar det ju vara enbart hejarop till dem som vågar, så nu ska jag också våga! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *