,

60 minuters otvingad svettfest.

Häromdagen körde jag detta upplägget innan jobbet. Jag hann inte med något ordentligt backpass förra veckan, så jag smög in lite backintervaller i detta istället.

Skrev ett inlägg om min syn att springa en mil innan frukost på Instagram som de flesta av er redan har läst och jag fick en del respons på det. En kommentar som jag fick skickad direkt till mig var om jag någon gång känner mig tvingad att springa mina pass som jag har “schemalagda” genom min coach.

Svaret är nej.

Jag känner mig aldrig tvingad, däremot kan jag bli lite frustrerad om jag inte hinner med dem, men den känslan går över rätt fort då vet innerst inne hur långt jag har kommit genom att köra enligt min träningsfilosofi, vilket innebär att jag inte följer allt till punkt och pricka. Jag VET att mina resultat hade varit väldigt mycket mer vassare om jag hade gjort det, men jag har inte bråttom och är ingen elitsatsande atlet.

Här är passet om ni vill köra det någon dag. Observera att ni inte behöver ha samma tempo som mig, det är fritt fram att välja själv.

Uppvärmning 20 min 5.45 tempo
3×5 min 4.50 tempo varav varannan minut höjde jag med 2 steg uppåt på bandet så det blev en svag lutning.
5x1min Snabba intervaller runt 4:00 tempo med 12 i lutning.
20 min 5.10 tempo

Passet är ca 11km.

Lycka till!

0

2 svar till “60 minuters otvingad svettfest.”

  1. Hej! Tummen upp för en läsvärd blogg 🙂
    Tänkte ta lite inspiration från dig och köra ett liknande pass. Hur längre vilar du mellan intervallerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *