Låt oss prata hår.

För några månader sedan började jag använda Björn Axéns produkter efter ett utskick som bland annat innehöll deras Volume volume dry paste som jag blev helt frälst i. Därefter testade jag deras schampo och under pressdagarna blev jag helsåld på deras nylanserade body-serie (vi ska prata lite mer om den en annan dag). Kort och gott – jag återupptäckte ett märke som har kommit och gått under flera år i mitt 30 åriga liv. När jag fick frågan om jag ville ge Björn Axén förtroendet att klippa och färga mitt hår, samt även få hjälp med styling så blev jag oerhört glad men såklart även lite nervös då jag vet hur oerhört svårt det är att klicka med sin frisör och att bli nöjd. Jag har haft turen att att de senaste åren alltid bli nöjd när jag har gått hos fantastiska Mimi (som är mammaledig just nu med två små vilda grabbar) och superduktiga Amanda där jag har testat mig fram bland olika färger och klippningar. Vilket var en av anledningarna till att jag tackade ja då jag är en person som vill testa på nya saker och såklart lära mig mer om styling, färg och klippning.


I onsdags, innan middagen med Syster P, begav jag mig till Björn Axén för klipp och färg. Mottogs direkt av Dejan som med skånsk (visste direkt där och då att detta var en bra match) röst hälsade mig välkommen och satte ner mig i stolen där jag blev serverad en cappuccino. Efter en stunds konsultation  var vi redo att köra igång med att korta ner min redan korta frisyr, tunna ut den på sidorna då jag har oerhört tjockt hår som växer på bredden och bildar en väldigt osymmetrisk Gustav Vasa frippa när håret växer ut och göra det lite mer ”busigt” för att komma ifrån den där strama tantiga looken som jag a b s o l u t inte ville ha men det lätt kan bli. Detta betonade jag väldigt starkt och passade även på att beskriva ”can i speak with your manager” frisyren. Dejan fattade galoppen och satte igång medan jag passade på att fråga ut honom om allt som finns att veta om hår, trender och om han någonsin hade klippt av någons hår av misstag. Det hade han inte. Pjuh.

Efter en timme kom Joanna och hämtade mig, det var nämligen dags för färg. Jag sa hejdå till Dejan som försäkrade mig om att han fanns i närheten om det var något jag undrade över och satte därefter igång att diskutera färg. Vi kom fram till att köra 8V (mörkgrått) bak i ”snagget” samt på sidorna i underhåret och köra i blekning samt 10P (ljusgrått) i överhåret/lugg. Jag var lite skeptiskt om det verkligen skulle gå att få det så pass grått som jag ville, men Joanna var säker på sin sak och då tänkte jag: hon är färgproffset på detta stället, inte jag. Och mycket riktigt, det gick. Varpå hon berättade om någon ny revolutionerade blekning från L’Oréal som blekte upp till 8 nyanser direkt vilket fick flera av frisörerna som stod vid oss i schamponeringsrummet att brista ut i ett gemensamt ”ååååh, det är sååååååååååååå bra!”. Oj, bra grejer tänkte jag vilket direkt ledde till att jag utbrast – vi tokblonderar mig nästa gång! Inga problem svarade Joanna, det löser vi.

Hoppsan hejsan, det blir spännande.

Efter 3 timmar var jag klar. Observera min söta lilla virvel i nacken. Håret blev som vi hade pratat om vilket är det absolut viktigaste för mig. Att man bestämmer en riktning och ett resultat och håller sig till det så att man inte sitter där sen när man är klar och inser att det inte alls var det man hade väntat sig.

Med mig fick jag ett par råd för att underlätta stylingen vilket kan sammanfattas såhär:
1. Då mitt hår är så tjockt och innehar grandiost mycket volym är det bäst att jobba med det när det är lite skitigt. Och helst ska jag ”skita” ner det ganska så direkt när jag har tvättat det med exempelvis vaxet som jag redan använder. Det blir mycket lättare att jobba med det och jag ska inte vara rädd för att låta det gå ett tag mellan tvättarna och använda torrschampo (vilket jag redan gör så det är positivt att jag redan gör rätt där).
2. Inte slarva med värmeskyddet och inpackningarna samt även ha på lite balsam innan jag simmar (under badmössan) för att kapsla in håret så det inte förstörs lika lätt av klor.
3. Byta ut plattången mot värmeborsten emellanåt som är mer skonsam mot håret. Jag ska öva lite med den och sen tänker jag att jag visar hur jag gör, om det är av intresse?

Slutligen så tänkte jag att jag visar hur färgen och frisyren är idag, 3 dagar och en tvätt senare.


Det tog mig ca 10 minuter att styla imorse efter simningen. Då använde jag värmeskydd och vax. Bilderna tog jag för 5 minuter sedan, så det har hållit i sig väldigt bra. Jag är supernöjd, men kan inte låta bli att längta lite tills nästa besök då Joanna ska få en rejäl utmaning med färgen. Det blir kul!

Nu tar jag mitt snygga barr och checkar ut, det är fredag och sol. Hörde jag AW?

Trevlig helg godingar, hej!

1

    1. Tack så hemskt mycket! Det är sådana här samarbeten som är roligast, för då får ni läsare vara med också. Det är ju så många som vill ha tips 🙂 stor kram

  1. Älskar kort hår! Sugen på att snart bli korthårig igen själv! Vill gärna se hur du jobbar med värmeborste, jag har aldrig använt en själv.

  2. Supersnyggt!! Och grymt avis på dina hår”problem” som väldigt tjockt och mycket volymiöst hår. Drömmen för en Karl Alfred som mej med 3 hårstrån *gråtande smiley*

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *