Touchdown Tel Aviv

Detta inlägg är ett samarbete med Resia.

Jag minns när uppslaget i Elle landade i knäet och vi gick ut med att Friendcation skulle göra tre stycken resor utomlands tillsammans med Resia detta året. Först ut var Tel Aviv och det kändes så långt bort. Nästan overkligt. Att vårt nätverk hade vuxit sig så starkt att vi nu skulle kliva på nästa steg, ett steg som gör det möjligt för mig och Louise att kunna skräddarsy våra drömresor tillsammans med Resia och ta med tjejerna från gruppen på. Jag nyper mig i armen nu när jag ligger här i hotellsängen på plats i Tel Aviv. Vi är äntligen här! Klockan är 02:00 på natten och jag har tagit en dusch och krupit ner i sängen. Vi har haft en magisk första kväll här i Tel Aviv och jag måste säga, utan att överdriva, att jag redan är fäst i stan.

Här har vi gänget som reser: Marjorie, Louise, Felicia, Evelina och Lina från Resia. Felicia känner jag sedan tidigare, vi träffades via Instagram förra året och hon har sedan dess blivit en nära vän. Hon är en självklar person som jag och Louise vill ha med på denna resan då vi dels tycker hon är en fantastisk glädjespridare men även att hon personifierar vad Friendcation handlar om. Hon får alla att känna sig välkomna och är en person man vill ha med på sådana äventyr. En oerhört inkluderande och rolig människa. Marjorie och Evelina är tjejerna som vann tävlingen vi hade tillsammans med Resia och fick följa med på denna fantastiska resa vi har framför oss. Jag har bara träffat Marjorie på 2 gånger tidigare på event med Friendcation och Evelina som bor i Göteborg har varit med i Friendcation från första början men vi har aldrig träffats fysiskt innan. Det är så spännande att kicka igång på detta viset med en grupp som nästan är helt nya inför varandra. Varför jag skriver nästan är för att vi integrerar alla inom gruppen, men nu tar vi det steget längre och flyttar fokus till fysiska möten. Därav våra resor och andra event som vi skapar i gruppen (som finns här!)

Vinresan till Toscana i oktober är som sagt redan fullbokad (hur galet att den blev slutsåld på mindre än 2 minuter?!) och dit reser vi med 13 tjejer som aldrig tidigare har träffats och under sommaren kommer vi även öppna bokningen till Krakow dit vi åker i början av december på spa och julmarknad. Jag ser SÅ oerhört mycket framemot dessa resor med alla dessa olika tjejer.

Efter att ha mötts upp på Arlanda efter lunch idag boardade vi planet (Norwegian flyger direkt mellan Stockholm och Tel Aviv) och 4,5 timmar senare mottogs vi av som ett gäng celebs. Skrattade högt när vi såg skylten. Jajamän, här kommer vi!

Det tog knappt en halvtimme innan vi hade väskorna och satt i bussen som kördes av en väldigt gullig man som typ heter också heter typ Swica, jag ska forska närmare i hans namn imorgon samt vår hysteriskt roliga ”guide” Karl som ska ta hand om oss dessa dagarna. Ett tu tre så var vi på Port and Blue Suite Hotel som ligger vid Old Port precis vid promenaden i Tel Aviv, vilket vill säga väldigt centralt. Då klockan var runt nio hann vi inte med något ordentligt ombyte utan åkte nästan direkt vidare till gamla järnvägsstationen som ligger ner mot Jaffa  där kvällens restaurang Vicky Cristina låg.

Oj vilket ställe, vi blev förälskade i det direkt. Restaurangen låg belägen mellan ett par stenhus som tidigare har varit verkstäder och vagnskjul för tågen vilka ringade in den lummiga lilla gården där lyktor hängde och dinglade i den svaga brisen. Det är ca 22-25 grader i luften vilket gjorde den ljumma kvällen bara ännu mer perfekt.  Vi blev serverade magiska smårätter på löpande band och drack två glas riktigt goda inhemska viner. Restaurangen kör franskinspirerad tapas med starka kryddor och smaker som exploderar i munnen. Stort plus för sina veganska och vegetariska utbud.

Kvällen avslutades med mintte och churros (min favorit) samt massa skratt. Det visade sig att Karl hade en väldigt rapp och rolig humor vilket passade vårt gäng oerhört väl då vi alla blev väldigt avslappnade när vi möttes på Arlanda och kunde i princip skämta om vad som helst.

Jag är hittills som jag skrev ovan väldigt positivt överraskad av Tel Aviv. Även om jag alltid har haft staden väldigt högt upp på listan och vetat att det är en stad som kommer att tilltala mig så är det såklart väldigt roligt när man ganska så direkt märker att det verkligen var över förväntan. Människorna här är öppna, vänliga och väldigt chica. Det är rent, coolt och inbjudande. Säkerheten inne i landet är hög och toleransen mot andra människor är anmärkningsvärd bara av det jag hittills har hört. Jag vill veta mer. Det är ett gott tecken. Därför måste jag verkligen gå och lägga mig nu, vi blir hämtade 09:00 imorgon och det kommer bli en lång dag. Det pirrar i kroppen och jag ångrar inte en sekund av allt jobb vi har lagt ner att nå hit.

Godnatt Tel Aviv, jag ser framemot att ta emot allt du har att ge imorgon.

P.s Glöm inte att följa vår resa på min story via min instagram samt @friendcationSE och @resiasverige.

0

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *