,

Aktiespararkväll med Friendcation & Unga Aktiesparare.


I går samlade vi 23 härliga tjejer i Out Of Office lokaler för en AW med en snabbkurs i allt man behöver veta för att börja med aktier. Grabbarna på OOOAW är så jäkla sjyssta som lånar ut sitt kontor åt oss och det var extra roligt att vara där ikväll då det nästan var ett år sedan vi hade vårt allra första event med Friendcation där. Sedan dess har det hänt en del och vi har bland annat hunnit med en Out Of Office kväll också, den var helt galen. Kom hem 05:00 efter en sjuk oklar kväll på Bergmans. Mer om den kvällen kan ni läsa här.

Men nu ska vi prata aktier, inte fest. Det är inte bra för aktiesparandet (host host). Tove Zander som är en gemensam vän till mig och Louise är en sjukt cool tjej som kan allt om aktier och var man ska börja i denna djungel av ISK-fonder, A och B aktier etc etc. Hon är VD för Unga Aktiesparande och var snabbt med på noterna när vi frågade henne om hon inte ville komma och prata aktiesparande.

Kvällen tlll ära levererades det sommarfräscha drinkar från  Lillet och och Restaurang Art stod för laxwraps. Det fanns även alkoholfria alternativ som Noa stod för vilket vi tackar för då vi vet hur trist det är att komma till ett event där man får stå med ett glas vatten eller sliskig  läsk som om man vore 12 år gammal om man inte dricker alkohol. Att istället då få en lika fräsch dryck upphälld i ett vinglas som är tusen gånger mer uppskattat.

När alla tjejerna var samlade lite över sex körde vi mingel en stund vilket egentligen är rent av själviska skäl då vi älskar att träffa er alla från Friendcationgruppen. Vi har ju jäkligt roligt när vi ses och jag blir alldeles varm i hjärtat av att se alla er som vågar komma ensamma men lämna med ett gäng nya bekantskaper eller komma med någon ni har träffat från gruppen. Det är så oerhört häftigt att vara med om! <3

Tove levererade aktiesnack i världsklass och framåt åtta vinkade vi av tjejerna innan vi städade undan och sa hejdå till Robert som kom och låste efter oss. Stort tack ännu en gång till Micke, Robert och Pontus för att ni hejjar på oss och hjälper till med lokal och pepp. Det är guld värt.

Så oerhört bra kväll med ett viktigt ämne. För pengar är viktigt, i alla fall för mig. Och nej, jag pratar inte om mängden pengar jag har på kontot eller vad jag drar in i månaden. För mig är värdet av att tjäna mina pengar själv, ha kontroll och kunskap gällande min ekonomi och ha min egna förbaskade rätt att bestämma över vad jag vill göra med mina pengar så oerhört viktigt. För tänk, det är inte en självklarhet för andra kvinnor runt om i världen. Det ger mig en frihet att kunna stå på egna ben och ta för mig i livet, och desto mer jag lär mig om min privatekonomi och numera företagsekonomi som jag varje dag lär mig något nytt om då jag steg för steg tar mark i att vara min egna boss, desto sträcker jag på mig och vågar ta plats i forum där jag kanske tidigare hade flamsat bort allvaret med “äh, pengar – de kommer och de går”. Ja visst gör de det. Men det är ännu coolare att få dem att växa mellan efter de har kommit och innan de drar från kontot igen.

Som jag sa när vi hälsade tjejerna välkomna “Att snacka ekonomi och aktier är jävligt sexigt, när man förstår”.

Så låt oss kunna och låt männen maka på sig lite, för det finns gott om plats för oss också.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *