ALLA MINA TATUERINGAR

Jag minns än idag min mammas blick när jag kom hem från Thailand, 18 år gammal, och drog ner mina jeans. På ena skinkan fanns konturerna av ett litet men tydligt martiniglas. Anledning? Det enda jag drack ute under en period strax efter jag hade fyllt 18 år var cosmopolitans och jag ville föreviga det. En bra idé tyckte jag, en mindre bra idé tyckte min mamma. 16 år senare kan jag fortfarande vända mig om i spegeln, titta på min rumpa och flina stort. Där sitter den, min påminnelse om några av livets roligaste år, år som bytts mot nya år, där festen fortsätter men med lite andra drinkar än en rosa sötsliskig cosmo.

Idag har jag 13 tatueringar och med tiden så vet jag att det kommer bli fler. Jag har en speciell relation till var och en av dem och kommer nog aldrig ångra att jag har satt dem på min kropp. Varför jag skriver “nog” är för att jag inte tror man kan vara säker på sina känslor eller åsikter 15 år framåt, men jag utgår från hur jag känner NU då jag lever NU och jag de senaste 16 åren inte ångrat mina första, så jag tänker – let´s carry on. Till min glädje (till min mammas stora fasa, hehe) så har min man en hel del tatueringar och att vi båda älskar den stilen.

Så, låt mig få berätta lite kort om mina tatueringar.

Den uppgivna streckgubben.
Osmakligt för många, en fyllegrej från när jag var 19 år på Kos för mig. Vi hade en kock i köket på Grabbarna Grus där gjorde säsong som beachgirl. Han var så jävla bitter och bakfull jämt vilket vi drev med en hel del. Och kom man bakfull (eller full för den delen) till jobbet och ens vågade beklaga sig över hur man mådde så brukade han ställa sig och låtsas spela på en liten liten fiol med en kniv. Så, på fyllan så gick vi allihopa och tatuerade in en liten streckgubbe på valfri plats, jag tog ankeln då den knappt syns, och givetvis bad jag om att få dra mina egna sträck. En riktig Da Vinci målning om jag får säga det själv.

Martiniglaset på rumpan.
Ja, jag behöver ju inte dra den storyn igen. Men den sitter och där och syns när jag har en bikini med lite mindre “gren”. Ett mästerverk.

Runners high.
På vänster underarm har jag en molekyl-kedja som visar “mönstret” av runners high. Det vill säga det som händer i kroppen när man upplever ruset, den där känslan av att man klarar allt och kan springa hur länge och långt som helst. Endorfinerna, dopaminet och adrenalinet. Min kärleksförklaring till löpning.


Pizza & Wine.
På vänster överarm finns jag avtecknad med konturer där jag håller i ett vinglas samt i en pizzaslice. Detta är från ett foto på mig och är en hyllning till en av mina absolut favoritmåltider i livet. Pizza och vin byggde denna kropp.

Wabi Sabi.
Snett ovanför pizza-tatueringen, precis vid armvecken, finns en liten text. Wabi Sabi står för en allsidig japansk världsåskådning eller estetik kring att godta det övergående. Estetiken beskrivs ibland som en skönhet som är “bristfällig, tillfällig och ofullständig”. En påminnelse om the beauty of imperfection.

Friendcation.
Precis nedanför pizza-tatueringen så har jag tatuerat in vårt Friendcation F och jag påminns varje dag om den skillnad nätverket har gjort i mitt och 18.000 kvinnors liv.

Koordinaterna.
Min nyaste tatuering på vänster underarm, koordinaterna från platsen där vi gifte oss.

SWC PWR.
Istället för GRL PWR så tatuerade jag in SWC (förkortning för Swica) på höger handled. För jag är fan power.

Kamera.
Precis runt om handleden, så har jag tatuerat in konturerna av en kamera då jag älskar att fotografera.

Venus.
Bak på höger överarm, precis ovanför armbågen har jag tatuerat in Venus tecknet, dvs för feminismen.

Flygplan.
Höger underarm pryd av tre små flygplan, ett pappersflygplan, ett propellerflygplan och ett jetflygplan. Står för utveckling och att vara på en ständig resa.

L.
Vänster sida, precis nedanför min “sideboob” har jag ett litet hjärta med L intatuerat. Kort efter jag hade gjort denna ca 1 år in i vårt förhållande så tatuerade L in ett likandant hjärta med ett J på sin överarm.

Efternamnet.
Då vi har beslutat att inte ta varandra efternamn men vill bära dem så har vi båda tatuerat in respektive efternamn under bröstet.

9 av 13 tatueringar har Tintin Pazur på Vurutatto gjort. Han är grym och jag blir alltid lika nöjd. Jag kan varmt rekommendera honom. Tack Tintin, vi ses snart igen! Och kom ihåg, en tatuering är en förlängning av dig, en del av din personlighet och utseende. Gör det DU vill och inte vad som är trendigt eller andra tycker. Och är folk negativa gällande dina tatueringar, be dem kolla åt ett annat håll. Det finns värre saker i livet att gnälla över. Hej!


126

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *