ALLTING VI GÖR GRUNDAR SIG PÅ ETT VAL

{“key”:”e1″}

Varje måndag får mina coachklienter ett nyhetsbrev av mig. Det är ett nyhetsbrev med varierande innehåll, alltifrån videos, reflekterande texter, träningsutmaningar och recept. Det känns fint att veta att det är en liten privat grupp av människor som varje måndag öppnar upp sin mail och läser en och samma text som bara de har fått.

Igår skickade jag ut en text om hur vi inte kan låta våra val begränsa oss då de är våra val som har lett oss vart vi befinner oss just idag. Just i detta nu. Jag upplever att många fastnar i ett mönster, skapat av ett val som tror sig vara ristat i sten. Det valet blir också ett svepskäl och en ursäkt när förändring behöver ske för att nå dit man vill. Vi blir bekväma och lutar oss tillbaka, gömda bakom ett val som vi intalar oss inte går att jobba med istället emot.

Ta en sådan enkel situation som gymträning. Där har man gjort ett val att köpa ett kort, men fallerar i sina försök att ta sig dit på grund av diverse anledningar, oftast tidsbrist och fel prioriteringar. Ett val man aktivt gör. Där blir det så enkelt att låta ursäkten att tiden inte finns, att man är trött eller att jobbet kom emellan spela ut sin roll när man egentligen, sekunden man betalar årsavgiften för sitt kort, har gjort ett val att lägga pengar och tid på en investering. Men det finns fallgropar i allt man gör, och livet handlar om att hitta vägar som funkar för en så man kan hålla igång lågan istället för att släcka bränder och elda igång dem igen. Så istället för att låta valen som inte leder till att de där 3 timmarna på gymmet per vecka inte blir gjorda så kommer ett nytt val upp, att stanna upp och ta ett nytt val. Vad behöver JAG se över i mitt liv för att mitt första val, årsavgiften och tiden, ska lira med min nuvarande situation?

Om vi vänder på det, att man istället vill träna men inte har möjlighet till ett gymkort. Låter man det valet man har tagit när man inte skaffar ett gymkort hindra ens träning eller ger man sig ut och skapar andra möjligheter? För ditt val att inte skaffa gymkort må vara jobbigt när regnet piskar ute, men det är inte omöjligt för dig att genomföra träningen. Ditt val kan endast begränsa dig om du låter det. Motivationen kanske inte slår i höjden av att träna hemma med 3 år gamla minibands, men det är fortfarande ett val du har gjort och det finns inget som säger att du inte kan ge dig ut, förutom att du blir väldigt blöt då.

Allting vi gör är ett val, och det är vårt yttersta ansvar att fullfölja, modifiera och äga det valet.

38

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *