,

ÄR VI INTE ALLA RÄTT TRÖTTA PÅ SJÄLVUTNÄMNDA MODEEXPERTER?

Trender är absolut roligt och ett sätt att förlänga sin kreativitet och inspiration. Jag ser det som något jag kan plocka ifrån, ett sätt förlänga min egna stil. För en trend är inte modets lag och definitivt en pekpinne. Som jag ser det så har trender absolut en maktstatus och tyvärr även en rejäl dos av ängslighet, speciellt när de går från att inspirera till att överlägset tala om folk vad som är godkänt och inte godkänt att ta på sig. Att ha en personlig åsikt om vad som är snyggt och inte är en sak, för vad vore stil och form utan personlighet och egen åsikt. Men att som tidning gång på gång göra trötta artiklar på vad som är inne och inne, utefter vad självutnämnda modeexperter säger/skriver känns så…förlegat? Lika förlegat och “ute” som plaggen de skriver om?

Visst kan man välja att inte ta åt sig och köra sin grej. Att inte läsa eller lyssna, och vara sin egna stilguide. Men vi alla vet att alla inte är riktigt där ännu och artiklar som dessa genererar klick. För i slutändan vill bli omtyckta och accepterade och där har kläder en stor påverkan.

Men mode är mer än ett utomstående godkännande. Ett plagg kan aldrig på otrendigt, det lever sålänge du bär det och gillar det. Den enda som har något att säga till om vad eller hur jag eller du klär oss är vi själva. Den självkänslan kan inte köpas, men det kan nog underlätta en hel del om vinklingar på exempelvis artiklar som denna vore annorlunda.

Självförtroende, inspiration och kreativ frihet säljer, inte inne & ute listor.

62

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *