, ,

Årets första julbord är lika med Vinbord på Winery Hotel.

Igår var det äntligen dags för årets första julbord vilket inte var vilket julbord som helst utan ett oerhört inspirerande vinbord med fantastiska smaker, dofter och ambiance.

Vi har en väldigt tight dialog med Sarah som är marknads och kommunikations chef på The Winery Hotel efter vårt lyckade Staycation (läs mer om det här) för några månader sedan. Detta tycker vi är oerhört roligt, framförallt inför nästa år då jag och Louise planerar att göra lite saker ihop med The Winery Hotel vilket diskuterades i ett möte innan själva vinbordet satte igång. Jag kan inte så mycket om det nu, men jag lovar, håll koll – för ni vet ju vad som hände med vårt nästa staycation i Malmö som går av stapeln i februari, det sålde ju slut på mindre än 4 timmar.

Konceptet “vinbord” är The Winerys svar på julbord vilket menas att vinet är i fokus. Du serveras sju olika sorters viner och till det tre olika smårätter. Dessa plockas på ett fantastiskt bord där man inte är begränsad, man får ta två. Vilket jag gjorde, såklart.

Vi var ca 13 stycken inbjudna gäster till middagen och merparten av dessa var matskribenter och journalister. Med oss till bordet hade vi även Ejnar Söder som har grundat hotellet samt hans son som har designat och satt sin prägel på hotellet. Har ju sagt det innan, det är ett riktigt bra location för foto, man hittar ständigt nya hörn att ta snygga bilder och mijön är väldigt inspirerande och snygg att vistas i.

Middagen började med att vi blev serverade ett spännande orange riesling från Mosel. Till det plockade jag bland annat en krabb och citrussallad och fänkolssotad lax. Därefter presenterades vi för en Chianti Classico Riserva där jag fick en egen lite större rätt till då jag inte äter kött. Det var en fantastisk, bön/risotto sallad med getost, nötter och krämig ost. För de som äter kött fanns det flera rätter att välja mellan, bland annat konfiterat anklår som såg riktigt gott ut.

Mina favoriter på under kvällen var helt klart blomkålssoppan med tryffel, gnocchin och ostbordet. Framförallt ostbordet då jag blev presenterad för en helt magisk Ratafia från Champagne som jag måste köpa hem.

Eller nej, jag måste lägga till dessertbordet. DET var verkligen en favorit. Herregud vilken sucker jag är för desserter. Det är ju det bästa på hela kvällen. Det och vinet såklart. Jag kommer aldrig någonsin utesluta vin från mitt liv. Det finns inte på kartan.

På tal om att köpa hem, visste ni att The Winery har en vingård nere i Toscana som varje år skickar upp druvor i september till Solna där vinet bryggs på hotellet? Bland annat deras egna Chianti Classico som vi även fick smaka under kvällen. Hotellet är det första i Sverige som har egen vinproduktion på plats vilket man kan besöka när man exempelvis äter vinbord eller bor på hotellet. Vi fick en rundvandring i vineriet efter de två första vinerna vilket var rätt skönt, för man blev inte sådär äckligt mätt när man efter ca 20 minuter satte sig till bords igen.

Avslutade kvällen med kaffe och dessertvin innan jag tog Louise under armen och promenerade hemåt till tunnelbanan i Solna. Somnade behagligt mät och väldigt väldigt nöjd med kvällen. Ser framemot att dela med mig av fler vin-upplevelser med er.

Tack för inbjudan Sarah + teamet på Winery Hotel, det var riktigt trevligt, som alltid.

6

Ett svar till “Årets första julbord är lika med Vinbord på Winery Hotel.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *