Del 1 av årsresume 2020

När jag först satte mig för att skriva denna resumén tidigare idag så tänkte jag bara…är det ens lönt? Men ja, det är väl klart det är. För även om det har varit ett jävla skitår på många sätt så har det ändå varit bra. Jag har sörjt klart det som inte blev och är så oerhört stolt och glad över vad som istället blev.

Men låt mig ta det från början, börjar med våren och så betar vi oss framåt, månad för månad – okej?

JANUARI


Januari 2020 var månaden då alla planer fortfarande levde. Vi började året med att gå ut med att vi hade skrivit på med Apollo som ny partner till Friendcation, åka till Åre med Friendcation. Årets första resa som dessutom blev en helt fantastisk skidresa. Jag föreläste om hur man bygger personligt varumärke i Umeå, gick på Cancegalan, frontade en Eastpak-kampanj tillsammans med Louise samt plåtade en kampanj för Stadium. Mitten av månaden åkte jag på längdskidsläger med Skida med Ute för andra året i rad. Jag köpte även lägenhet och blev tillsammans med L som kom hem efter 2.5 vecka i Mexico och fick frågan om vi var tillsammans eller inte av mig. “Jag hattar inte omkring och gillar inte oklarheter” var min motivering och det visade sig att han hade varit tillsammans ett bra tag med mig. Medan jag, ja jag var kanske lite senare på bollen då. Ha!

Jag började lägga ut mer och mer kryptiska bilder på honom och jag tror många förstod att jag hade träffat någon. Jag var, och är, kärare än någonsin. Det var en bra månad och jag kände mig on fire – nu skulle detta året bli det bästa någonsin.


FEBRUARI

Februari fortsatte i ett rasande tempo. Jag började plugga till Lic PT och Lic Kostrådgivare på The Academy, vi drog till Övertorneå med Friendcation för andra året i rad där vi åkte hundspann, badade isvak och gjorde pinnbrödssemla i -10. Vi firade Louise födelsedag med brunch på Riche och blev alla sådär härligt vinluriga mitt på dagen. Älskar det! Frontade Accent-butikerna och jag plåtade nya bilder för kommande projekt. Målade mitt sovrum rosa och flyttade in på riktigt. Jag och L njöt av att vara nykära och hade mängder av olika dejter där vi gick ut och åt på olika restauranger.

MARS

Jag fyllde 32 och firade det med vinlunch på Riche och därefter fortsatte vi i en svit på Amaranten. Avslutade dagen med stor middag på APO. Planen var att fira på dagen och sedan ha en stor hemmafest några veckor framåt. Men jag hann inte så långt då corona kom som en härlig liten käftsmäll någon vecka efter min födelsedag.
I övrigt så tränade jag på, sprang och lyfte en hel del och hoppades in i det sista att träningsresan med Friendcation där jag skulle hålla 2 pass om dagen skulle bli av. Men vi fick tyvärr ställa in den. Istället ägnade jag mig åt att renovera om badrummet och bjuda hem några vänner på pizza och vin då restriktionerna började gälla och jag fick ställa in inflyttningsfesten. Det var sista “festen” innan världen stannade till och pandemin var ett faktum.

APRIL

Så kom april och jag tror att vi alla var i lite chock. Vad händer? Hur ska vi göra nu? Allt började ställas in och vi ägnade helgerna i skogen. Jag sprang långpass med tjejerna ute i Tyresta Nationalpark, lastade Kian med fika och drog ut på äventyr samt spenderade kvällarna med hemmamiddagar.

Istället för att dra till Spanien på träningsläger släppte jag platser till mitt pop up 6 veckors bootcamp som jag planerade ihop på en vecka tillsammans med Hart 54 och sålde slut på 16 platser inom loppet av 1 timme.

Jag och Louise började även paddla kajak och reka inför Friendcationevent då våra resor ställdes in en efter en.

Som sagt, det var en märklig månad, spännande men samtidigt oerhört tung och oviss.

MAJ

Maj var fartfylld. Jag frilansade som copy, skrev löpartiklar bland annat för Sportamore och fortsatte mitt samarbete med Lindahls och startade upp ett par månaders samarbete med Nuxe. Jag och L övernattade på ett slott för att komma bort en natt och njöt verkligen av att umgås på “bortaplan”. Månaden fortsatte med att jag och Louise hade 4 olika yoga och kajak event som alla var slutsålda och jag jobbade varje dag under den månaden. 7 dagar i veckan bestod av jobb, träning, plugg på The Academy och nödlösningar för att få Friendcation att gå runt. Det var tungt, roligt och jävligt stressigt. Ena dagen spelade vi in LIVE-show, en annan dag jagade vi fika som hade lastats fel till våra event.

Men det gick. Det fanns liksom inget annat alternativ. Jag bet ihop, borrade ner huvudet och bara körde. Rädda vad som räddas kunde av Corona-vågen.


Fortsättning följer…


65

2 svar till “Del 1 av årsresume 2020”

  1. Jag vet inte riktigt hur du gör. Bara att du gör det. Fängslar. Berör. Ger. Och visst var det ett år som blev helt fel. På så många sätt. Men ändå. När du beskriver det fina i det tunga. Och kärleken som spirar likt en hel vårskog. Då blir jag lycklig i själen. Du är en fantastisk jäkla människa Joanna. Hoppas att du stannar upp och känner det emellanåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *