Att äta jordgubbar vid köksbordet hemma i Ystad

Jag sitter vid det stora runda köksbordet och äter jordgubbar samtidigt som jag pratar med mamma som står snett bakom mig och förbereder mat inför helgen. Då och då tystnar hon, samma sak gäller mig, när det kommer ett mail eller jag behöver koncentrera mig på ett specifikt stycke. Jag sneglar bort mot henne där hon står och skalar lök. Hon pratar på om något på polska och jag ler för mig själv samtidigt som jag mumlar ett svar och återgår till att knappa på tangenterna med munnen full av jordgubbar.

Vi är nere i Skåne hos mina föräldrar för mina mamma fyller år idag. Det är en kort visit, vi kom ner i onsdags och åker hem igen på söndag, men jag tänkte att allt är bättre än ingenting. Framförallt då vi inte ska ner något mer i juli då vi ska spendera 6 veckor uppe i fjällen.

Jag njuter verkligen av att vara här nere. Att somna till grodornas högljudda snack, ljudet av fåglarna som landar på sjön och plaskar hej vilt under morgontimmarna och ljudet av luckor som öppnas och stängs igen på morgonen nere i från köket. Promenader tas på långa grusvägar i solen, jag dricker vin med min syster på deras nya altan och kramar mina syskonbarn hårt hårt så de tjuter. Långa löprundor varvas med jobb med datorn ute på verandan.

Det är njut. Det är sommar. Det är Skåne.

10

2 svar till “Att äta jordgubbar vid köksbordet hemma i Ystad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *