,

Att designa sitt liv tillsammans med Microsoft

Samarbete med Microsoft Sverige

Det finns stunder kopplat till Microsoft som jag minns lite tydligare. En av dessa stunder var när jag stolt plockade upp min Microsoft Surface Pro i ett rum fyllt av journalister och skribenter där alla mer eller mindre tog fram en dator som började på M. Jag tittade mig omkring och log samtidigt som jag mötte en av föreläsarnas blick. En föreläsare från Microsoft. Ja, jag sträckte lite extra på mig den stunden. Jag befann mig i Gävle, inbjuden av Mackmyra och Microsoft för att vara en av de första som fick testa den nya AI framställda Whiskeyn (läs det inlägget här) och fick under två dagar lära mig mer om Whiskeyframställning och bland annat åka ner i gruvan.

En annan stund var när jag efter några dagars frenetiskt Youtube-tittande på diverse teknikvideos stegade in på ren impuls och sa att jag vill ha en Microsoft dator. Killen vid disken tittade på mig där jag stod, uppspelt och väldigt säker på min sak, och frågades mig vad jag skulle ha den till.

”Skriva, redigera bilder, kanske klippa någon film, men mest skriva. Den ska vara enkel att ta med!”

Han föreslog en rad andra datorer, men när jag har fått för mig något så kör jag, även om jag inte riktigt har någon aning om exakt allt. Jag är en person som testar mig fram. Sagt och gjort, en halvtimme senare stegade jag ut från butiken med min första Microsoft-dator. Lite som när jag köpte min senaste lägenhet. Äh. Vi kör. Det mantrat ni vet.

Klipp till två år senare. Jag har precis signerat ett samarbetsavtal med Microsoft på deras huvudkontor här i Stockholm samt fått en gedigen presentation av min nya dator samt företaget. Och min Surface Pro? Ja den ligger hemma då den numera är min backup och platta, men även en dator jag tar med mig om jag har en riktigt lätt och liten väska. Framför mig har jag Surface Book 3. Kraftpaketet. Jag har levlat upp till storasystern. Det märks. Allt går snabbare, batteritiden håller, vad som känns, förevigt och den tycks tåla allt.

Jag brukar säga att jag designar mitt liv. Att jag skapar mina egna förutsättningar och bygger den framtid jag vill befinna mig i. Just nu är jag på en plats i livet där allt flyter samman. På ett bra sätt. Livet går i 190 och dagarna avlöser varandra. Men det är JAG som bestämmer. JAG som pekar riktningen. Jag jobbar med det jag brinner för och mina dagar är ständigt i rörelse. Mitt jobb är vem jag är. Hur jag vill vara. Men också den jag drömmer om. Den jag vill bli. För jag vill aldrig stagnera.

Mitt jobb är också det som skrämmer mig. Som utmanar mig. Jag är ett flow, ett flow som aldrig ebbas ut. Utan snarare växer efter varje passerat gatuhörn.
För några veckor sedan passerade jag ytterligare ett gatuhörn och flowet blev starkare. Att skriva på med ett av världens största företag är allt det jag känner, allt det jag är, allt det jag skapar. Microsoft är med och bygger mina förutsättningar och hjälper mig att nå min fulla potential. 

Det är med stolthet jag går in i ett partnerskap med Microsoft. Det är ett företag som jag har följt länge och vars produkter har hjälpt mig framåt. Det är även ett företag som har oerhört kompetenta människor knutna till sig. Jag inspireras av Héléne  Barnekow, Microsoft Sveriges VD, som är en fantastisk förebild i en värld som fortfarande är överhängande manligt styrd. Jag tycker Andreas Wingren som är Johanna Snickars (grym kvinna även där!) efterträdare som är
PR/Kommunikationschef är jädrigt grym med sitt avslappande sätt. Han är socialt kompeten samtidigt som att han är vass och tydlig med sin agenda. Jag gillar det. Och jag tycker det är oerhört häftigt att han har hållit koll på mig ända sedan Whiskey-eventet. Det säger mycket. För nu sitter vi här.

Microsoft är all for att lyfta prestationer. Oavsett om de är mänskliga eller organisatoriska. De mixar mjuka värden med hårda värden vilket jag personligen vill kopplas ihop med. För även om jag är oerhört hedrad och stolt över att få chansen att jobba tillsammans med ett företag som Microsoft så har även jag krav. Det ska man ha. Krav på att ett multinationellt företag tar ett samhälleligt ansvar, är miljösmarta och främjar utveckling. Bara en sådan sak att datorerna numera levereras i kartong och bulkpaketering istället för förpackningar som innehåller plast. Eller att de har ett av de lägsta CO2-avtrycken i branschen, vilket jag har jämfört. Det känns bra att jobba på min Surface Book 3. Den är energisnål, har en lång livslängd och ingår i en produktfamilj som kan återvinnas upp till 98%. Att dessutom veta att Microsoft lånade ut datorer under vårens Corona-våg till olika äldreboenden runt om i Sverige för att de äldre skulle kunna ha videosamtal med sina nära och kära känns extra bra i hjärtat.

Min Surface Book 3 är med mig varje dag och får mig att inspirera och engagera andra människor. Men framförallt så får den mig att inspireras av mig själv. För jag är min egna förebild. Jag designar mitt liv. Och Microsoft är en del av den resan.

Vill ni läsa mer om det nya arbetslivet och se hållbarhetsfilmen så finns det mer info här och här. Och vill ni se filmen jag har gjort med Microsoft så finns den på min IG!

59

2 svar till “Att designa sitt liv tillsammans med Microsoft”

  1. Grattis!! Du är så värd det, verkligen välförtjänt och känns så rätt =)
    Ska bli kul att se vad ni hittar på tillsammans!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *