Att gå vidare.

“Nu är jag ensam..” sa jag till min vän som stod med armarna om mig och kramade mig hårt. Med ens när jag uttalade ordet ensam insåg jag att ljög, att jag i mitt självömkande tillstånd red på vågen av sorg, ilska och hopplöshet. Ensamhet skrämmer inte mig. Det är min största styrka. Lustigt det där, hur verklighetsfrånvänd man blir i en kris. Min vän grep tag om mig. Ruskade. Som att hon ville att jag skulle vakna. “Du är aldrig ensam Joanna, du är du och du har oss, du är rikast i världen..” sa hon och kramade mig ännu hårdare. Och jag grät. Jag grät som jag aldrig har gråtit förut. Jag grät av brustet hjärta, sorg över att framtiden tog en annan riktning och gå vidare från någon man delade allt med. Jag grät över besvikelsen, jag grät över ilskan, den brinnande ilskan över att inte känna sig något värd.

Jag minns hur jag den dagen hällde upp ytterligare ett glas vin och blundade hårt. Jag hoppades någonstans att det skulle stänga ute de ljud som en dragkedja på en väska gör när den stängs och lämnar lägenheten. Jag minns hur jag kravlade runt i dagar och kände hur livet rann ur mig. Jag minns det så klart.


Jag är inte ensam. Jag vet det. Mycket är jag just nu. Sårad, ledsen, förbannad, skör och uttömd. Där som en gång fanns en glöd, den glöd som gör mig till den jag är, den glöd som får mig att kämpa och ta över stafettpinnen när det är svårt. Att inte lägga mig platt och ge upp. Den glöden har svalnat. Det brukar bli så när det glöder så intensivt att det tillslut kvävs av försöken. Mycket är jag, men jag är som sagt inte ensam.

Jag säger till till mig själv när det känns som jag ska gå i sönder och min spegelbild väser “vem kommer någonsin älska dig igen?”.

220

59 svar till “Att gå vidare.”

 1. Finns många som älskar dig och kommer att älska dig. Allt blir bra till slut, det får bara ta den tiden det tar. Gör allt som gör dig lycklig. Och dagar du bara vill ligga under täcket, kolla Netflix, gråta och käka smash så gör det. En dag kommer det att vända och sakta men säkert kommer det att ljusna lite mer och en dag vaknar du upp och det är helt ljust igen.

 2. Du är inte ensam❤️
  Du har massor av riktiga vänner❤️
  Du har många cyber vänner (??‍♀️)❤️

 3. Känner ungefär samma, fast jag var den som gick, eller är på väg …
  Vem kommer älska mig? Ska jag vara ensam nu resten av livet? Även fast jag är rädd så känner jag mig någorlunda stark och ensamma kommer vi ju aldrig vara.
  Kram <3

 4. Så jävla tungt :((( När livet är tar oväntade pissiga vändningar brukar jag hämta styrka och tröst i uttrycket “This too shall pass” ♥️♥️♥️

 5. ❤️ Glöm inte att det är oki att vara ledsen! Men det är också oki att ha bra studier i sin sorg! Kram

 6. Denna förbannade jävla hjärtesorg. Vad jag hade klarat mig utan dig. Vad jag alltid ville be alla hålla käften. När de sa att det kommer att gå över. Även om jag visste att det en dag skulle göra det. Vad jag ville skrika högt. Åt de omtänksamma orden om att det finns så många andra. Som om jag skulle bry mig. Ute på andra sidan är det lätt för mig att säga exakt detsamma. Allt kommer att bli bra. Tillslut. Och jag tillåter dig att skrika högt. Och förtvivlat. Be mig hålla käften. En stor kram till dig Joanna. Det och så mycket kärlek.

 7. Det är verkligen en sån jävla jävlig känsla, all styrka till dig. Om ett tag kommer du att se klart och på nåt vis förstå. Fortsätt vara du och du verkar ha ett fantastiskt nätverk av vänner. All styrka till dig.

 8. ”Det blir bättre.” Helvete vad jag hatade de orden. Idag skriver jag under på det. Det tog lång tid för mig att komma tillbaka, men jag kom tillbaka. Jag skrek inombords när folk sa till mig att singel-livet är gött, när de sa att tiden läker alla sår och att hjärtat blir helt igen. För det hjälpte mig inte då och jag fattar att det inte hjälper dig nu. Så låt dig själv känna allt det du känner, låt dig vara i en verklighetsfrånvänd värld ibland och ta vara på stunderna du skrattar tills du gråter, för de är utlösande på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare. Ta hand om dig.

 9. Allt blir bra till slut och är det inte bra så är det inte slut ❤️ I slutändan vill du vara med någon som älskar och vill vara med dig ör exakt den du är. Och vill personen inte det så är han inte rätt! Kram

 10. Åh Joanna! Jag har gått igenom samma omtumlande händelse i vår, det gör så himla ont men jag lovar att det kommer bra dagar efter eländet. Jag kopplade in Psykolog ASAP när det hände och det räddade mig från att sjunka djupt in i mina tankar och känslor ♥️ Skickar det som ett tips tillsammans med en superstor kram! Du är så jävla bra glöm inte det ?

 11. Stora kramar till dig❤️ Vet alltför väl, känslan när man tror att man aldrig någonsin kommer att andas igen. Ännu mindre skratta och känna lust till något/någon igen. Men tiden går och allt blir lite lättare, lite i taget.

 12. Åh vad tråkigt att höra. ? Jag kan också relatera till den känslan så mycket och har mått så dåligt och nära på att ge upp på kärleken men precis då vände allt. Har börjat tro mer och mer på ödet sen dess. Jag känner inte dig men har fått ett så otroligt bra intryck av dig och med din karisma och hela din personlighet tror jag med säkerhet att allt kommer att lösa sig till det bästa. Stor styrkekram så länge och hör av dig om du vill ha pepp, råd el vad som helst. ❤️❤️❤️

 13. Alltså älskade Joanna. ❤ Största fetaste kramen och låt alla känslor ta tid OM du vill det! ❤❤❤❤❤

 14. Det flesta har varit där du är nu, de flesta kommer att hamna där du är nu, de flesta kommer att klara av det du klarar av…
  Du är stark och du är lovable…glöm ALDRIG det??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *