,

Att ge sig själv att jobba halvtid

Det är den 4:e november och jag sitter i min soffa med en kaffe bredvid mig, leostassen är på och Santigold spelas från mina högtalare. På tal om dem, ett par Sonos som jag utan att blinka unnade mig som första inköp till lägenheten om jag får lov att skryta, vilket jag får, då det är min blogg. Sånt betyder mycket för mig, inte att skryta alltså, utan att jag kan gå in i en butik och köpa det jag vill ha. Inte det dyraste eller bästa, utan det JAG vill ha. Det jag behöver. Det är viktigt för mig. Speciellt när den enda som ser till att jag håller mig flytande är jag själv. Att vara egen är ett av de läskigaste, modigaste och bästa besluten jag har tagit. Men det är också det jobbigaste och ibland det dummaste jag har gjort. Det medför mer stress över framtiden, jag får inte låna hur jag vill från banken och måste ständigt tänka ett halvår (minst) framåt. Frihet har alltid ett pris.

De senaste månaderna har som många av er har uppmärksammat varit tuffa och det har hänt en del förändringar. Jag har hanterat saker och ting som jag brukar när det stormar – genom att jobba ännu mer och vara på resande fot. Det funkar för mig. Det är en del av en överlevnadsprocess. Men för att jag inte skulle braka rakt igenom, vilket många har gått och väntat på i min närhet så gav jag mig själv ett löfte om att dra ner på tempot rejält i november. Mer ledigt än jobb. Ett ekonomisk självmord som egen företagare eller en investering? Det återstår att se.

Idag skulle jag egentligen haft 2 möten, bland annat med min nya revisor inne i stan, tränat och besökt 1 showroom men avbokade allt då jag vaknade med tjock hals och öm kropp. Är det inte typiskt att man får en käftsmäll när man ska börja varva ner? Det är INTE läge att bli sjuk just nu med tanke kommande tävling och på det så drar jag till Thailand på måndag som jag spontant bokade förra veckan. Jag hittade en läglig bonusresa och drar själv ner till Phuket där jag möter upp ett Viktoria, Lovisa, Karin & co. Sen drar de hem och jag blir kvar innan det är dags att dra hemåt igen för nya äventyr.

Men innan jag drar ska jag hinna med två kampanjplåtningar, släppa Friendcationresa, dra av ett par möten gällande nästa år samt helg med 10 tjejer i Göteborg. Vi ska bo på Post fredag-söndag och se Mia Skäringer på Lördag. Varning på stan. Just sayin´.

Så jag håller mig hemma idag. Kommer jobba sporadiskt med mailen samt förbereda en brief. Men det blir inte mer än så. Max 4 timmars jobb, vilket jag ska sträva efter denna månaden med undantag för vissa kampanjer som kräver heldagar. Jag jobbar ju varje dag med någonting, även helger, men kommer nu alltså dra ner de där galna 150% som har varit till 50% och det känns så oerhört lyxigt och..förbjudet? Kan man säga så?

Jag känner mig busig. Men samtidigt väldigt tacksam för att jag ger mig själv det här. För jag både ser och känner mig dränerad. Jag märker det på min återhämtning efter sociala tillställningar. Jag blir mer och mer sammanbiten och kanterna av ens känslor suddas ut, allt flyter samman. Vilket är ett tydligt tecken att det är dags för lite seriös “me time”. Samtidigt som samvetet ifrågasätter ens beslut – för helt ärligt talat, vad ska man göra med all tid när man är van vid att skapa sig tid genom att missa en tunnelbana bara för att hinna ringa hem.

Det är skevt.

Men nu är det november och jag ska ringa mamma samtidig som jag äter en lussebulle med extra smör och ost. Sen ska jag ta ett bad och se på ett avsnitt av “Älska mig”.

Kanske klickar jag hem en bikini också. Eller nytt pyjamas-set som det ovan (finns här).

Men framförallt ska jag träna på att göra ingenting och be stressen över att ingenting inte genererar pengar ta en paus. För ingenting kommer förmodligen göra att det kommer in pengar på längre sikt. Det är det som kallas hållbarhet. Man får för fan leva som man lär, Swica. Man får fan göra det, även om det är svårt ibland. Men hey, jag är inte Ghandi, jag är gör missar varenda dag.

Hej.

95

10 svar till “Att ge sig själv att jobba halvtid”

 1. Helt rätt! Hellre en kortare paus då och då än en långdragen utmattning!! Hejja dig och njut nu! 🙂

 2. Håller med! Bra tänkt att bromsa lite lagom – i tid! Du kommer ju fortsätta vara en bra förebild och en person företagen gärna vill associera sina varumärken med! Jag tror helt klart du har framtiden med dig =)
  Heja, heja!! Ha en fin halvtidsmånad!

 3. Du är så värd lite vila och semester!
  Och du gör mig så taggad på egentid och att bara tänka på mig själv och mitt mående och vad jag vill göra i livet! ??

  Och blir sååå taggad för helgen! Ojojoj vad kul det ska bli! ❤️

  • Tack bästa!

   Ja! Vi kommer på fredag kväll, alla bor på Post. Hör med Linnea och co, för de käkar middag tidigt redan på fredag om du vill hänga med gänget redan då. Annars anslut på lördag för drinkar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *