Om att känna rädsla vid löpning.

Jag sprang 5 km imorse och var skräckslagen efter varje kilometer jag avverkade. Jag bara väntade på smärtan i knät och man kunde nästan se hur koncentrerad jag var på att “känna efter”. Tyvärr började utsidan på vänster knä strama runt när jag passerade 5 km vilket ledde till att jag avbröt direkt och gick över på att köra lite löpstyrka och bålstabilitet. Smärtan avtog under resten av passet och jag vågade nästan helt hoppas på att det var jag som hade inbillat mig då jag är så rädd för att inte kunna springa.

Tyvärr var den lättnaden kortvarig då jag i trappan på jobbet när jag gick ner för att leta upp en kollega kände hur det började värka och strama ordentligt i knäet.

Helvetes jävla fan.

Sen har det fortsatt göra ont. Och jag har givetvis målat upp värsta tänkbara scenariot.  Löpningen är över för mig. Det är slut. Finito. Jag är kaputt. Släng mig i trashögen.

Har även hetsat Daniel som är min kiropraktor/naprapat om detta. Stackars honom. Det är en ytterst neurotisk och lätt hysterisk skåning han kommer få ta sig ann imorgon bitti.

Håll tummarna nu för helvete.

Och ni som tror på högre makter, ursäkta mitt språk och be en bön är ni ställa.

Kram Hej!

13

12 svar till “Om att känna rädsla vid löpning.”

 1. Åh 🙁 Förstår dig verkligen! Själv sitter jag halvt desperat med ett halsont som aldrig vill gå över (och när det väl går över kommer det tillbaka inom någon vecka igen). Inne på tredje rundan sedan juni nu, skönt snitt med avbrott en gång i månaden… Känner också som du och bara okej jag kan lika gärna ge upp löpningen nu pga har ju ändå tappat så mycket :))) Men jag tror att det kommer lösa sig för dig och förhoppningsvis även för mig. Lycka till och berätta mer i bloggen om hur det går!

  • Hej Rebecka! Tack för fina ord. Ja, jag var där som sagt idag, ska dit igen nästa vecka. Kommer hålla er uppdaterade, lovar!:)
   Stor kram och hejja oss! <3

 2. Den stora oron är att du inte vet vad som hänt och händer med knät.
  Efter imorgon vet du kanske lite bättre och får jobba därifrån.
  Säger hon som gick med avslitet korsband och uttänjt ledband i 1,5-2 veckor innan hon fick resultaten från undersökningar och magnetröntgen.
  Det är tufft, men det är alltid bättre att veta, än ovissheten.
  Och helskotta vad man kan googla på symptom. 🙂

   • Det är mycket bättre. Visionen var att kunna träna varannan dag med rehaben under semestern, men det blev var tredje. Knät är mycket stabilare och jag haltar inte längre. I går morse vågade jag mig till o med på att springa till bussen. Jag har heller inga snedsteg så att säga med knät längre, där känslan har varit att det ska vika sig åt fel håll. Sånt hade jag en hel del i början.
    Promenader på dryga milen är inga problem längre.
    Ska tillbaka till Sophiahemmet i slutet av september och då ska vi bestämma om det ska opereras eller inte. Men det känns inte som att det behövs idag.
    Nu saknar jag bara cyklingen och klättringen. Kunna vara starkare i knät för att kunna trycka på lite. Cyklar motionscykel funkar väldigt bra, när motståndet är jämnt. Klättra skulle jag kunna våga mig på, men jag vågar inte landa för om jag landar snett så det blir kaos igen.
    Kram kram. Anna med blåbärsgrottorna. 🙂

    • Oh vad roligt att höra att du är på banan igen, sakta men säkert! Håller alla tummar och tår! 🙂

     Kul med klättring, vart klättar du? 🙂

     Kram
     P.s Dina hallongrottor var MAGISKA!

 3. Det är HEMSKT att behöva tänka tanken “hoppas inte smärtan kommer nu”. Jag hade löparknä för några år sedan, fruktansvärt ont och jäävligt jobbigt. MEN det blev bra efter drygt 2 månader, efter vattenlöpning, gå i lutning och många timmar spinning. Varvat med lite övningar för knät.

  Hoppas du snart kan slita löparskorna igen!!!

  • Hej! Skönt att det löste sig för dig. Försöker tänka positivt och varva med mycket annat och bygga upp en riktigt grym styrka.

   Kram

 4. Har dränkt mig i tips för att börja lyckas med löpningen. En liten detalj i det hela var sladdlösa hörlurar. Vad använder du för några och kan tipsa om? ??‍♀️?
  Tack för all pepp som vanligt! ??

  • Hej Ida!

   Jag har ett par trådlösa från JBL som jag tycker är riktigt grymma. Ligger väldigt bra i pris med! 🙂

 5. Jag hade problem med löparknä och sprang lidingöloppet 2015 med det, sedan kom jag i kontakt med en smärtläkare som använde sig av dry needeling och sedan dess är alla knäproblem som bortblåsta, rekommenderas sjukt starkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *