Att känna sig levande

“Vänta, jag kommer! Säg åt dem att hålla listan en stund till!”

Jag slängde bak träningsväskan med simgrejerna i baksätet, styrde om och körde snabbt hem, ner i garaget och parkerade bilen med bagageluckan full av växter som jag precis hade varit och köpt på Plantagen. Planen var att stanna till vid simhallen på vägen hem från Bromma och köra mitt andra pass som bestod av distanssimning. En plan som jag hade haft hela veckan, en plan som jag hade tänkt på under mitt intervallpass i morse på löpbandet. Men i sista sekund valde jag att vinka hejdå till planen och för första gången på oerhört länge skolka från träningen. Bara en timme innan hade Louise messat och frågat om jag ville med på Sonys event på Trädgården. Deportees skulle spela, solen sken och det luktade sommar. Hela stan vibrerade och plötsligt var det alldeles för varmt att ha skinnjacka på sig.

Så jag körde förbi avfarten till simhallen, svängde av hemåt, parkerade bilen och tog tunnelbanan bort till Skanstull. Till bron, eller rättare sagt, under bron där musiken fyllde hela min själ.

Simningen kan vänta till imorgon. Det är sommar i city och ikväll vill jag leva i hundranitti.


24

6 svar till “Att känna sig levande”

 1. Härligt att läsa.. Min sambo o jag har lite olika åsikt om detta med träning även om vi är motionerade 45åringar båda två, men jag ser upp o tycker att det är häftigt med personer i vår ålder som tex tränar till en ironman eller marathon, har själv en dröm om att göra ett marathon innan 50, min sambo säger att om man inte kan hoppa över ett träningspass är det sjukligt, träningen alltså o jag säger att om man följer ett program så kan man ju inte det.. Hmmm Vi anser nog samma att träningen inte får ta över livet.. men för oss alla är ju livet olika..

  • Jag ska springa mitt tredje maraton nu och kan intyga att ja, det går visst bra att missa ett pass och klara sitt mål ändå!! Jag är snart 45 själv och tackar glatt ja till vinkvällar, middagar etc där träningen blir lidande ibland.

  • Så om man följer ett träningsschema så kan man inte avvika alls för då uteblir resultaten? Hmm.. nä. Jag håller inte med där. Jag blir bättre för varje säsong trots ändringar i livet. 🙂

   • missade frågetecknet.. 🙂 Min sambo tror att alla som tränar mkt är sjukligt besatta av träning o jag försöker försvara en del av dem… Men följer en grupp på fejjan där det finns en kvinna som tränar extremt mkt o där man förstår att hon mår skit om hon inte får göra det o det är då som jag tänker att det finns en poäng i att träning inte alltid är sunt o det var nog mer dit jag ville komma.. om du fattar nått av mitt svammel.. 🙂

    • Jaaha. Nu hänger jag med. 🙂 Sorry!

     Tyvärr så finns det en del människor som ni lider av ortodexi eller någon form av UNS diagnos. Ser dem varje dag. Det är därför Jag hela tiden försöker visa alla sidor av träningen. Man kan träna hårt och dedikerat men samtidigt leva sitt liv som man önskar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *