Att känna sig stark.

Jag vet inte hur längesedan det var jag körde  lägre repetitioner och högre vikt. Men  det är i iallafall tillräckligt länge för att jag skulle notera att styrkan inte är densamma. “Varför kör hon inte tungt alltid då? ” Jo, det ska jag berätta för er. Av den enkla anledningen att jag får sådan brutal träningsvärk när jag  kör tungt (och då menar jag tuuuungt) vilket innebär att jag varken kan springa eller cykla 1-2 dagar efter då kvalitén på de passen inte blir som jag önskar. Jag måste ju utvecklas i de grenarna och då får man tyvärr välja lite.  Har så pss mycket kondition inlagt i schemat så det funkar inte att ha “stabbiga” ben när man ska springa tempoökningar i exempelvis 13km. Men det betyder inte att jag har uteslutit styrketräningen, oh nej. Styrketräning är guld för att hålla sig skadefri, bygga löpstyrka samt en förbannat snygg kropp. Jag har bara körtfler antal reps, plockat av lite vikt och fokuserat på mjölksyra och mer kontakt.

Men. Idag fick jag feeling. Kände mig pigg och stark när jag vaknade vid kvart över sex (kan det varit de 20 minuterna som jag fick i sovmorgon?). Och då jag inte ska cykla och springa fören på lördag så tänkte jag, vad fan, nu kör jag.

Började med att mjuka upp med stretch och lätta vikter. Sedan ballade det ur fullständigt.

Benböj:
1×6 60kg
1×6 65kg
1×6 70 kg
1×5 75 kg
1×5 80 kg
1×5 85kg
1×1 87 kg

Utfallsteg med stång
5×5 60 kg


100 reps (filmsnutt finns på min instagram @joannaswica)
15 utfall smithmaskinen på vart ben
10 raka marklyft med lätt vikt och fokus på kontakt i rumpa.

Sen blev det bråttom till jobbet och kröp/sprang som en utmattad zombie hem.

Om några timmar drar jag till Urban Ride och kör 45 min cykling. Kommer bli skönt att köra igenom benen, framförallt imorgon då något säger mig att jag kommer ha svårigheter att ta mig framåt i normal takt.

Tacohej!

0

Ett svar till “Att känna sig stark.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *