,

Min kropp förtjänar att vara i fokus på det sättet jag vill och bestämmer att den ska vara

Shorts (här) & sportbh (här)

Jag ska vara helt ärlig med er. Jag vill se och känna mig snygg när jag tränar. För många är det irrelevant och jag köper det. Jag bryr mig inte om vad andra har på sig utan fokuserar helt på mig själv. Jag vill ha kvalité på mina kläder, jag vill att de ska sitta bra och jag vill franförallt bli inspirerad till mer träning av det jag bär. Kanske är det ytligt. Kanske är det fel fokus. Men sålänge jag mår bra, vilket jag gör när jag har på mig kläder som får mig att känna mig som mitt bästa jag, så skiter jag i att det är ytligt.

Min kropp förtjänar att vara i fokus på det sättet jag vill och bestämmer att den ska vara. Det är inga konstigheter för mig. Jag är stolt över den och jag kan bli lite trött på kommentarerna samt attityden kring det. Det är nästan häcklande ibland. Som att prestationen överskuggas av outfiten. Att man inte är seriös nog. Lite “fördummande”… hänger ni med?

Kan man inte vara mer? Måste man förhålla sig inom ramar? Vem bestämmer egentligen vad man får ha på sig och hur ens klädsel definierar oss, våra mål och prestation?

Det går att dra det hur långt som helst. Jag vet. Men jag reflekterar mycket över det. Över bemötande man får och dess höjda ögonbryn som dömer ut en för att man lägger lika stor energi på att matcha sina träningskläder och leta efter perfekt passform på tightsen som på tiden man lägger på sin faktiska träning. Över ens delade fokus.Lite som när man berättar hur mycket man älskar smink och skönhetsprodukter.

Genast är man inte lika skarp. Som om ens intressen avgjorde ens intelligens?

För att göra en lång historia kort.

Jag älskar höstens träningsmode och jag är förbannat taggad på höstens träning.

103

6 svar till “Min kropp förtjänar att vara i fokus på det sättet jag vill och bestämmer att den ska vara”

  1. Snygga träningskläder är ju halva nöjet. Älskar att känna mig snygg och stark när jag tränar! Och att folk maste komma med trötta kommentarer om ens klädval … suck.

  2. Snygga kläder och framför allt hur de sitter är för mig en stor del- kläder som sitter illa eller som man inte känner sig snygg i kan förstöra ett helt träningspass. För mig som är större och som de flesta överviktiga oerhört medveten om min kropp blir kläderna lite som en ”rustning” som skyddar mig mot omvärlden. Och vad är det för fel att bry sig om träningskläderna när man bryr sig om vad man har på sig på jobbet?

  3. Åh det är så jävla dumt! För inte fan säger någon något negativt om dem som bryr sig om mode och att se snygg ut när de inte tränar! Jag tränar inte supermycket så jag tränar i det som är bekvämt och bryr mig inte jättemycket, MEN har höga krav på min vardagsklädsel. Med tanke på hur mycket du tränar och att det är en så stor del av din vardag och livsstil – då är det väl helt rimligt att du “fokuserar” på din träningsoutfits! (Fastän du bemästrar dina vardagsoutfits med 10+ också..;-)
    Jag säger kör! det är väl inget konstigt att man vill vara snygg jämt?! Eller? 😉

  4. Känner igen det från min bransch med. Som att man inte kan vara en skärp högpresterande ingenjör för att man väljer att locka håret och ta på läppstift på morgonen. Typ som att det är lite fult att bry sig om hur man ser ut för sådant ska ju inte spela någon roll. Och jag är också taggad på hösten! Både på vad jag ska göra på jobbet och vad jag ska ha på mig på jobbet 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *