ÄVENTYRSHELG I LOFSDALEN DEL 1

Hej från fjället! Vi är tillbaka i Lofsdalen och denna gången har vi 10 tjejer med oss. Första gången jag och Louise var här var över nyår. Vi var här ett gäng och åkte skidor en vecka samt firade nyår på Lofsdalens Fjällhotel vilket var riktigt riktigt bra. Efter det har vi haft en tät dialog med Lotta på Destination Lofsdalen som redan innan hade kontaktat oss för en Friendcationresa. Men pga Corona och restriktioner så fick vi ställa in. Men nu är vi äntligen här, självklart på samma hotell och helgen har redan kickats igång då vi anlände i torsdags, i skrivande stund ligger jag och vilar lite efter dagens löpning och ska alldeles strax klä på mig igen för lunch och hike upp till toppen. Men innan jag gör det så tänker jag att ni ska få ta del av våra första två dagar här i Lofsdalen.


TORSDAG
Vi anlände vid lunch och åt en snabblunch nere i byn innan vi begav oss upp till Fjällhotellet för att få våra rum och hinna jobba undan lite innan tjejerna började droppa in. Framåt 16:00 var vi alla samlade och startade igång med infomöte och en timme Soma Move. Jag tog därefter en promenad med några av tjejerna, Louise tog en powernap och några andra drog ut och sprang. Det är så vi jobbar, viktigt med egentid och luft i schemat.


Vid 18.30 samlades vi nere i baren, hotellets hjärta, för en fördrink innan vi fortsatte bort till vårt bort för pizza. För att förklara HUR gott det var vill jag citera en av tjejerna “Vi sa det innan vi la oss att bara denna kvällen har överstigit våra förväntningar och vi hade kunnat åka hem och varit supernöjda…” Fint betyg. Men det är inte vi som ska ta åt oss utan hotellet som satsar på bra vin och mat. Det ger ringar på vattnet och sätter hög standard. Sånt gillar vi, sånt representerar oss och hur vi jobbar.


FREDAG
Vi vaknade pigga och utvilade, åt en god frukost och stod sedan redo vid bike-centret uppe vid liftarna 09:30 för att få en genomgång av våra grymma guider Karl och Emma. Därefter tog vi oss upp med liften och spenderade ett par timmar på olika leder. Så fruktansvärt jäkla roligt! Inte nog med att vi hade rejäla el-cyklar så var det dessutom svalt i luften, vi var omringade med trollsk dimma och stigarna var riktigt bra. Hela bikeparken höll hög nivå och alla tjejerna var så oerhört modiga. Vi tog det lugnt, väntade in alla och peppade på när det var läskigt. För det är det våra resor ändå handlar om, att göra nya saker tillsammans och ge utrymme för att våga mer. Framåt lunch tog vi oss neråt igen för burgare på aktivitetshuset innan gänget fortsatte uppåt i liftarna igen.

Jag skrev lite om min upplevelse på Instagram och för er som har läst boken så vet ni hur jag känner inför cyklingen. Glöden och glädjen försvann lite efter IRONMAN Kalmar och det var som att olyckan la locket på. Men jag börjar sakta hitta tillbaka och med dagar som dessa, där jag märker hur jag ler med hela kroppen och framförallt vågar ta ut svängarna, trycka på och inte spänna mig, de gör oerhört mycket för min självkänsla.

Vi samlades upp igen vid 16:00 för efter en stunds vila och sprang ner mot byn (en tur på ca 1,6 km) för att köra dagens andra aktivitet, cirkelträning på Lofsdalens Outdoor. Jag ledde träning, tjejerna fick teama upp två och två för en halvtimmes jobb och efteråt väntade en överraskning nere vid grillplatsen precis vid vattenbrynet – bubbel och popcorn som poppades över elden. Där hade vi sedan en stunds afterworkout med round the table (ett koncept vi alltid kör på våra resor) och häng innan vi gick tillbaka upp till hotellet för att göra oss iordning för kvällens middag nere på Skoterköket.

Vilken OTROLIG kväll vi hade. Goda drinkar (tips: Lingon Daquiri), otrolig chark/ost-bricka och vår favorit, renskavsgrytan. Vi åt den på vår nyårslunch och blev helt sålda. Så både jag och Louise hoppades på att vi skulle få den även denna helgen. Vilket vi fick.

Stay tuned för del två, nu behöver jag ge mig iväg. Hej!14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *