ÄVENTYRSHELG I LOFSDALEN DEL 2

Klockan är runt 05:00 när jag vaknar av regnet som smattrar mot fönsterblecket. Jag sover med vidöppet fönster, som om jag vill rensa ut de senaste veckornas kvava luft som har omringat mig i ett hett Stockholm. Jag drar försiktigt bort den tunna gardinen och möts av dramatiska moln som hänger tungt över trädtopparna. Kanske hinner det lätta till morgonens löptur, kanske inte hinner jag tänka innan jag somnar om för att någon timme vakna igen till en något ljusare himmel. Vid frukost bestämmer vi oss för att ändå dra ut, trots risk för mer regn och väldigt blött underlag. Det duggar nu lätt, men är varmt i luften och jag njuter av varenda sekund när vi börjar springa uppför den slingriga stigen på fjället. Gruppen är delad i två, ett hikegäng och ett löpgäng. Jag har hand om löpgänget tillsammans med Emma medan Louise och Lott har hand om hikegänget.

Vi springer lätt uppför innan det planar ut, vi kommer ut från dimman på ett långt spångspår innan vi börjar ta oss uppför igen. Därefter vänder vi om, springer tillbaka och viker av för att fortsätta neråt förbi liftarna och tillbaka till hotellet. En tur på ca 10 km. Perfekt för gänget som är väldigt nya till fjällöpning. Vi möter resten av gänget som ska bege sig ut på sin hike innan vi tar oss upp på rummen för en timmes paus med dusch och ombyte. En timme senare sitter vi redo för lunch på Aktivitetshuset och tar sedan liften upp halva vägen för att sedan gå ca 1,3 km rakt upp till toppen där vi ska möta upp hikegänget som har hikeat sin runda medan vi har ätit.

Väl uppe på toppen är det dags för dagens höjdpunkt, champagne och ostron i Lofsdalens Skybar. Skybaren ligger högst upp på skidfjället Hovärken och erbjuder 360° utsikt över fjällen och huserar Europas högst belägna whiskylager. I källaren vilar ca 400 privata whiskytunnor fulla med Mackmyrawhisky och i baren finns även Sveriges största utbud av Mackmyra whisky. Vi får i slutet av vår “fikapaus” en liten rundtur nere i lagret innan vi slutligen tar oss neråt igen.

Vid det här laget är alla rätt möra. Det har varit en lång dag och vi har i princip varit ute hela dagen. Vi klarade oss ifrån regnet och när vi kommer halvvägs ner från toppen möts vi av strålande sol och milslång utsikt. Det är svårt att inte känna tacksamhet just i denna stund. Vilket jobb jag har, vilket fantastiskt sätt att leva sitt liv på.


3 timmars egentid väntar, vissa har bokat massage medan andra tar en nap på rummet (läs jag). Middagen serveras nere i Fjällhotellets matsal kl 19:00 och vi möts av fisk, forellrom och grönsaker stekta i brynt smör. Herregud. Det slutar inte där. Efterrätten bestod av färskost, citronsorbet, hjortron och maräng. Vi alla skrek. In med espresso martinis. Diskutera reality i smågruppet. Höga skratt. Nej men så trevligt. Sen fick jag och Louise för oss att vi inte riktigt var klara där. Så vi beställde in en grönkålspizza (för den är sjukt jävla god). Efterrätt nr 2, inga konstigheter.

Kvällen avslutades med att några spelade biljard, några beställde in en extra drink medan några andra tog sig upp på rummet för en tidig kväll. Bra avslut på en pangdag. På en panghelg. För det har det verkligen varit. Det kändes som ett fint avslut även om vi hade söndagens morgonhäng i form av långfrukost och SUP kvar.

Stort tack till Lotta med personal på Destination Lofsdalen som har gjort denna resan möjlig. För att ni förstår vad Friendcation är och ger oss fria tyglar och förtroende att göra våra resor. Utan er hade vi inte fått ihop den och vi ser så framemot att komma tillbaka. Tack till Lofsdalens Fjällhotell för utomordentlig bra service och framförallt – STORT tack till er tjejer som var med. Vilket jäkla supergäng ni är, det är NI som gör Friendcation.

13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *