Vad händer? Denna dagen tog slut lika fort som den började och jag hittade ännu ett grått hårstrå. Livet går på speed. Jag skämtade tidigare under dagen på min instastory att jag har blivit en sån där person som med andan i halsen svarar ” det är mycket nu!”. Vilket inte lirar med hur jag vill vara. Alltså, jag vill ha mycket att göra och jag älskar tempo, men jag ska vara bossen över det, inte tvärtom. Jag vill inte att livet ska rusa förbi utan att jag hinner få smaka, känna och klämma på det. Nåja, det finns lösningar för allt. Ställer klockan på 30 min tidigare uppstigning imorgon, bara det ger mig ett mentalt försprång.
Så hur har min dag varit? Började dagen med ett brickpass (cykel +löp) i ca 60 minuter och jobbade därefter hemifrån fram till mitt första externa möte. Sedan hade dagen helt plötsligt gått mot kväll och jag fick väldigt bråttom till Sturegallerian ifrån kontoret för en fördrink med Louise. Fortsatte sedan till Ann som agerade värdinna för kvällens temamiddag som var “vitt och avocado.” Vi är ett gäng som turas om att ha middagar hos varandra 1ggr i månaden och varje person har tilldelats varsitt tema som har dragits ut en korg. Min middag är i september och jag har storslagna planer för mitt tema som är “lax och tryffel.”
Tänk er franskt med en touch av Asien och en släng av Fäviken. Tänk innovation och rökta tryffelpistage kärnor gömda i en liten laxblomma i en stenskål med en smörsky gjord på mjölk av nederländska kossor som har betat på ängar besprutade av champagne.
Snackar tre stjärnor minst.
Sedan återgår vi till verkligheten.
Jag har inte ens börjat fundera. Men tänker att det inte kan vara så svårt, jag menar, en annan tjejs tema är “Ukraina och Kål.” Hehe.
Kvällens upplägg får 9 av 10 möjliga. Det som drog ner poängen var att det inte fanns mer av efterrätten. Som vanligt när jag är bjuden. Kan ha något att göra med att jag tar 3 gånger med.
Låt mig få dra menyn.
– Popcorn och gin till fördrink (vitt).
– Avocadomousse med fetaostfylld aubergine (avocado)
– Saffransopppa med räkor och rotfrukter (vitt)
– Dadelkaka med vispad creme fraiche grädde (vitt).
Vad sägs om det? Jag vet, har riktigt begåvade vänner. Det kommer sluta med att jag styr catering i September. Det var ju trots allt jag som brände hål på 3 kastruller under min studenttid.
Mattias Dahlgren, ring mig, låt oss snacka catering.
5