Baby got back

 

Då jag spar på benen denna veckan inför helgens långpass fokuserade jag lite extra på överkroppen igår.  Mötte upp Erica på Sats Danderyd direkt efter jobbet vilket är otroligt smidigt då jag jobbar i byggnaden bredvid och kan köra igång direkt.

Började med 4 x 15 latsdrag med varierande grepp (smalt/brett) i vartannat set. Höjde successivt tills failure på sista repsen.

Nu var vi uppvärmda och reda för pressar. Jag känner av axeln om jag inte värmer upp rätt tungt innan. Här körde vi 5 x 10 där vi började med enbart stången (20kg). Stegade upp till 45 kg. Sista repsen körde jag 3 strikta och 7 pushpressar.

Gick över till denna favoriten. Jag får sjuk bra kontakt i baksida axlar, triceps och latsen. Denna övningen har gett mig bättre tryck i simningen och den är riktigt skön att köra som avslutning och bara pressa ut det sista med 30 reps på raken. Här körde jag rätt tungt (4 x 15) dock.

Gick vidare till denna pulshöjaren. Tänk på att hålla bålen stadig och inte svanka. Tryck snett uppåt och byta “sida” i vartannat rep. Håll kroppen stadig och gunga inte framåt. Körde 4 x 15 på denna utan stopp. Kändes rejält på slutet.

Sedan avslutade vi med en cirkel på 3 varv där ena personen gjorde situps på en bosuboll medan den andra körde 30 reps av stående sidodrag med hantlar, framåt drag och bicepscurl. Byte direkt efter varandra. Jobba med långsamma rörelser på bosubollen och fokusera på kontakt. Kan garantera en svidande känsla.

Sedan var vi klara och jag gav mig ut på en promenad i solen med Oscar, Xrisa och Mindy. Wham bam thank you ma´m!

Passet tog ca 60 min inklusive 10 min uppvärmning på löpbandet.

Lycka till! Hej!

0

2 svar till “Baby got back”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *