,

Back to school, 5 dagar in på steg 1.

Intressant det där med lärande och vilken syn man har på sin egna kunskapsbank. I mitt fall så är det en smula överraskande att se vilken nivå jag faktiskt befinner mig på. Jag läser som sagt till Cert. Kost och Träningskonsult på The Academy och håller just nu på med Steg 1 av 5. Det är en omfattande utbildning med en omfattning på 400 timmar fördelat under året. När alla 5 stegen är godkända kommer jag erhålla Sveriges nationella licens och en internationell licens.

Jag har under januari läst in första delan av anatomikursen på distans för att nu spendera 5 dagar (9-18) i skolan för repetition och mer djupgående undervisning rörande fysiologi, anatomi och träningslära. Det är långa dagar med oerhört mycket information, vilket är The Academys signum. Det är en seriös skola och lärarna har en stor kompetens inom sina olika specialistområden. Vilket är ett krav man ska ha man utbildar sig till exempelvis Personlig tränare, hälsocoach eller hälsokonsult. Att dra iväg en helg eller en vecka för att ta en licens som jag inte ens tror är giltig som ett yrkesbevis. Jag har alltid ifrågasatt den seriositeten och gör det ännu mer nu när jag går utbildningen och spenderar mina dagar med att lära mig om musklernas fästen, blodplättar och skelettets uppbyggnad.

Men för att gå tillbaka till det jag skrev i början av inlägget. Jag har underskattat min egna kompetens. Jag insåg det häromdagen när vi gick igenom en viss del rörande andning och blod kopplat till konditionsidrottande. Även idag när vi diskuterade styrketräning. Jag kunde gå in på djupare diskussioner, dra paralleller, koppla ihop olika leder, muskler och rörelsemönster med specifika övningar och jämföra olika former av träningslära. Det var en häftig insikt att få till sig. Tänk vad jag har lärt mig under åren genom att bara vara intresserad och omge mig med kunniga människor.

Men det häftigaste av allt – tänk då vad jag kommer att kunna efter bara denna första veckan, eller om 4 månader? Och tänk, förutom investeringen i mitt liv och egna utveckling, vad jag kan lära andra.

Men först ska jag klara av den första tentan. Och den är, vare sig jag behärskar vissa delar eller inte, jäkligt knivig.

Därför ska jag nu tacka för mig och gå och lägga mig. Skolan börjar 08:00 imorgon och jag har lovat Bettis, min klasskompis och nya vän, att handla rostade bondbönor till oss som pluggsnack. Sen måste jag även packa träningsväskan så jag kan träna på lunchen, för ja där finns gym som man kan nyttja, dröm va?

Hej!

58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *