Blomkålspizza

Igår gjorde vi blomkålspizza vilket blev en stor succé, mycket på grund av att jag hade rätt och fick kavla ut ”degen” extra tunt som gav den där krispigheten man vill ha i en pizza.

Det var en perfekt middag och insåg att borde göra mer med just blomkål. Jag kommer dock behöva uppgradera min lilla kitchen-aid maskin till en modell större, nu tog det lite tid att mala ner alla små bitar då det var dålig sprutt i mixern.

Pizzabotten

1 stort huvud blomkål (finrivs i en matberedare)
3 1 ⁄2 dl riven ost (präst och mozzarella)
2 ägg
2 krm salt
2 krm malen svartpeppar
2 krm oregano

Fyllning & garnering

2 dl tomatsås (vi kokade egen)
1 västerbotten ost
1 ⁄2 dl parmesanost
100 g salami
1 rödlök, skivad
1 liten burk soltorkade tomater
1 knippe basilika

Börja med att sätta ugnen på 225 grader och blanda därefter den finrivna blomkålen, ost, ägg, salt och peppar i en skål. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma 2 stora pizzabottnar på bakplåtspappret. Tillaga mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter. Ta ut botten och bred ut tomatsås över, lägg på skivor av mozzarellan och salamin. Strö på parmesanost och grädda ytterligare cirka 8-10 minuter. Lägg på rödlök, oliver och basilika. VOILA!

P.s Vi gjorde en vit pizza också. Blandade då tryffelolja med creme fraiche, salt och peppar.
0

2 kommentarer

  1. Testade ikväll, men misslyckades och pizzabotten blev bara en gegga 🙁 Kavlade ur en pizza per plåt så jag tyckte att de blev rätt tunna, men blev aldrig krispiga.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *