,

Copacobana, Ipanema eller Barra da Tijuca?

Låt oss ta oss an den kanske viktigaste frågan av dem alla, efter boendet och barerna, nämligen: var man förlägger strandhänget.

Vi började på topp med 2 dagar i Barra da tijuca som ligger ca 12 km väster om Leblon/Ipanema. Med sina milslånga breda stränder, laguner och grönska påminde det väldigt mycket om Miami. Det är ett taktiskt dumt drag att börja med en av de finaste stränderna då man lätt kan bli besviken på vad som kommer resten av veckan. Som tur var så höll Ipanema lika hög klass som Barra medan Copacabana var en riktig besvikelse.

Vi spenderade två dagar på Ipanemas strand (pir 9 och 10) och blev verkligen helt förälskade av stämningen, stranden och det fina vattnet. Även om det var mycket försäljare så var de aldrig påträngande och 80 procent av vad de sålde köpte vi faktiskt – så de var väldigt välkomna. Det var alltifrån varm majs för 6 kr koppen, grillade räkor på träspett för femtiolappen (obs dyrt!) och kokosnötter för ca 10 kr. Jag köpte även empanadas för 10-12 kr som smakade helt fantastiskt. Våga att testa på maten som de går runt och säljer. Det är billigt, smakar bra och de är glada för att få prata lite och berätta om sitt fantastiska land.

Stranden är långgrund med väldigt fin sand men jag vill verkligen varna för att det är starka strömmar och stundtals väldigt höga vågor. Perfekt för surf, absolut. Men för att svara på frågan om det var barnsäkert så skulle jag säga: ja, om du är med och badar själv. Ipanema-stranden är väldigt väl omskött vilket jag tyvärr inte kan säga om Copacabana. Den var betydligt skräpigare med platspåsar, sjögräs och annat skräp i vattnet. Det var dessutom livligare och inte alls lika fin sand. Ge Copa ett besök i form av ett öl-stopp eller att du promenerar från Copa bort till Ipanema. Men skit i badet, det finns betydligt finare stränder.

Totalt betalade vi 60 kr för 2 solstolar med parasol, 3 öl, 2 kokosnötter och 1 cola zero.

Nästa gång jag åker till Brasilien så vill jag hyra bil och köra längs den “Den gröna kusten” söderut med sina 365 tropiska öar och närmare 2 000 stränder. Bara efter en timme ska det finnas paradisliknande stränder. Jag är SÅ inte klar med brasilien.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *