Det blev lite hetsigt efter att jag hade lagt ut en bild på dessa på mina instastories tidigare ikväll så jag blir helt enkelt tvungen att dela med mig av receptet här. Kul att ni är så engagerade och önskar inlägg. Och vilken jävla tur att jag fotar allt jag gör med. Annars hade det blivit svårt. Eller..jag tar tillbaka det där, glömde fotografera tryffelpastan med vegansk sås jag gjorde, men äh – man kan ju inte få allt.
För att göra dessa dadelbollar behövs följande:
15-20 st cashewnötter
2 mtsk havregryn
1 mtsk cocosfett
1 helt paket urkärnade dadlar (Icas är bäst).
1 skopa casein “kakdeg” från SISU Nutrition.
1 mtsk vatten
Mixxa allt i en blender. Dela “massan” på två och rulla ena halvan till små bollar. Blir ca 6 st. Mixa sedan andra halvan med kanel och lite kardemumma. Rulla i kanel.
Nu har du ca 12 st dadelbollar i två olika smaker, ett gäng som smakar mer nötigt och ett gäng som smakar kardemumma/kanel.
Plättlätt.
5
Ett svar till “Dadelboll någon?”
Tack för recept! 🙂