Dejtnight på Smedjans Mat & Logi

Det finns en liten by utanför Tomelilla, där vägen mellan Smedstorp och Hannas korsas och fälten ligger milslånga med svajjande träd som omger grusvägarna upp till de olika gårdarna. Byn, vars ena kant omges av en lummig liten skog heter Östra Ingelstad och här hittar man Smedjans Mat&Logi. Det känns verkligen som att man är mitt ute i ingenstans. Vilket för mig förhöjer upplevelsen där man sitter i den lilla smedjan som numera fungerar som en välbesökt restaurang. Inredningen är välbehållen från det som en gång var och de stora fönsterna släpper in den starka kvällssolen som får fälten lysa och himmeln att färgas lila.

Smedjans Mat & logi Sammarbetar med Isabella Morrone som under sommaren gästspelar på Smedjan. Och jag är så glad att vi lyckades haffa ett bord igår. För det var verkligen 10 av 10. Allt i från service till atmosfär till smakerna. Jag har redan bestämt att vi ska hit igen, denna gången med övernattning så vi båda kan ta dryckespaketet och även få avnjuta frukosten dagen efter.

Men låt mig få berätta lite om maten. Menyn som består av en 4 – rätters meny är satt och direkt när man läser om vad som ska serveras blir man intresserad. “Hur kommer det smaka. Ah den där kombinationen låter spännande.” “Åh, kolla där!”

Vi började med lite snacks till fördrinken. Coppa på små rundbakade söta bröd. Därefter kom förrätten in som bestod av gulfenad tonfisk med kapris, sardellextrakt och chili från Calabrien.

Mellanrätten (som helt klart var min favorit) bestod av handgjorda ravioli fyllda med taleggiocreme, salvia och färsk tryffel från Umbrien. Ja men ni hör ju själva. Drömmarnas dröm!

Varmrätten var god. Riktigt god. Inte wow för jag tyckte det fattades något. Men oxfilen var mör och oerhört saftig. Anklevern tilsammans med körsbären gav en fin ton till köttet och jag gillade verkligen den smörslungade spenaten. Men som sagt, det kändes som något saknades.

Nu kommer vi till den rätt som fångade mitt hjärta. Ingen chock direkt. Amarettokakor med Zabaglione, hallon, rosenmaräng OCH flädersorbe. Herremingud så bra det var.

Sen körde vi hemåt igen. L körde så jag kunde dricka vin som den gentleman han är. Det är sådan han är. Gnäller aldrig. Inte ens när han måste ta 187 outfitbilder på mig.

Jag älskar honom och jag älskar att vi både älskar god mat.

94

2 svar till “Dejtnight på Smedjans Mat & Logi”

  1. Aaaaa, bokade bord direkt! Fanns det schysta alkoholfria alternativ som passade till maten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *