Det är inte konstigt vi mår dåligt

“Nötter är bra, ät det men inte mer än en näve för då blir du tjock. Ersätt godis med frukt men inte mer än två för då sockrar du på med alldeles för mycket fruktsocker. Drick kaffe, det är kanon. Men nej vänta stopp, nu ska vi vara så rena så så möjligt så drick citronvatten och var en rawig katt. Kött är bra, det bygger muskler men ha gärna en köttfri måndag, och några dagar till för det skadar miljön och trenden pekar mot plantbased. Ät lax! Men köp för guds skull en bra laxfan! Tänk ekologisk, läs innehållsförteckningen och ät för guuuudarrrsskull inte vanliga vindruvor för då blir du både cancersjuk och tjock. Var ej rädd att ta i på träningen men tappa inte din kvinnliga form. Spring mycket, men inte för mycket för då blir du besatt. Tänk på kolhydraterna men räkna ej kalorier för då blir du anorektisk. Kör GI, men inte på helger för då ska man unna sig och njuta. Sommaren är perfekt för LCHF men kör du crossfit är Paleo ett måste. Va? Äter du Carbonara till lunch? Hädelse. Vi ska befria dig från dina synder, komsi komsi..så ska vi, experter hjälpa dig. Rena samhället! Amen. “⁣⁣
⁣⁣
@jjurino skickade imorse en printscreen på ett IG-inlägg som hon delade från mitt konto 2014. När jag läste det först så reagerade jag på ordvalen och tonen. Sen gick det upp för mig – det är ju jag som har skrivit inlägget. Och desto längre jag läste så fann jag mig själv att le och nicka med. Sex år senare sitter jag här och håller med om vartenda ord. Sex år senare sitter jag här och undrar varför vi inte har kommit längre. För det är högst aktuellt idag som då. Och det har tillkommit en aspekt som jag inte skrev om då. Alkoholen. Jag får fortfarande kommentarer om att jag dricker alkohol. Mestandels kommentarer om att det är härligt, befriande, att se någon som tränar så mycket som mig njuta av ett glas rött en tisdag. Men tyvärr får jag även en del “förklädda pekpinnar”. Snälla sluta med det. För jag kommer bli förbannad. Som då när jag skrev detta. Jag kan riktigt känna min frustration genom texten. Och jag kan ärligt säga att hur mycket jag än älskar mitt yrke, allt sociala medier har gett så kan jag fortfarande, än idag, bli lika förbannad som jag var när jag skrev den där texten 2014. Förbannad på hur jävla låg nivå vi människor ibland håller när det kommer till mat, ta hand om oss själva och resonemang kring vad hälsa egentligen är.   


74

5 svar till “Det är inte konstigt vi mår dåligt”

 1. Jag älskar budskapet i texten.
  Mitt enda men är att för alla funkar det inte att äta vad man vill hela tiden varje dag. Min förbränning är kaos så jag inte leva så, men jag unnar mig. Som jag unnar mig. /Vinhaggan

  • Hej heeej!

   Nej alltså såhär, man måste hitta SIN väg. FUnkar det att äta av allt – gör det. Vill man bara äta bananer – gör det. Men sluta predika för andra hur man ska äta och vad som är THE way. Så tänker jag. Du har ju hittat vad som funkar för dig, och framförallt, vad som inte funkar. 🙂

   p.s TACK 🙂

   • Precis, hitta sin väg utan att skamma nån på sin. Fått så märkliga kommentarer genom åren. Som ex Va, äter du en hel burk tonfisk?! Steker du maten i smör? med lite äckel i rösten. WTF?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *