I det känsligaste lilla rummet i mitt hjärta.

Jag har inga problem att skriva om mina brister prestationsmässigt, prata om vad som gör mig ledsen eller ta konfrontationer – men är det något som var riktigt känsligt så var det att skriva hur jag tror folk uppfattar mig som vän. Jag menar, tänk så är det inte alls så jag är som vän? Ingen vill ju höra att man är en crappy vän liksom. Nåja. Här kommer den, lånad av HannaPee. Thanks guuurl!


Hur är dina egenskaper som vän?
Jag skulle vilja säga att jag är rätt rolig och att mina vänner både skrattar med mig och åt mig.  Sarkasmen och ironin är inte direkt en bristvara. Kan vara ganska bitter i omgångar på ett rätt underhållande sätt och det har livat upp många situationer i livet. Är väldigt bra på att styra upp saker och har bland annat flera roliga fester i bagaget. Jag får ofta höra att jag är social och har lätt att öppna upp för nya människor vilket gör att människor känner sig välkomna. Mina vänner vänder sig ofta till mig för råd  och många tycker jag är en jävel på att motivera och peppa. Vilket jag försöker visa mycket genom att ställa upp med att erbjuda min soffa som boende ett par månader eller erbjuda hjälp på andra sätt. Jag har ett stort kontaktnät med många bekanta och vänner, men det är en mindre klick som jag anser mina bästa vänner. Och de är som min familj. Det finns ingenting jag inte skulle kunna göra för dem. Jag hoppas bara att jag visar det tillräckligt mycket.


Sämst som vän?
Jag har riktigt dåligt tålamod i vissa situationer och är en tidspolis vilket många av mina vänner är väl medvetna om. Det har ofta hänt att jag har surat för att någon är sen eller är seg, det går fort över men kanske inte är så charmigt alltid. Jag försöker påminna mig själv om att inte alla gillar ett högt tempo eller lever sitt liv som jag gör. Förutom det så är jag väldigt ärlig och bestämd. Det är mestadels en bra egenskap men kan ibland te sig lite illa. Jag kan ibland låta väldigt hård vilket 98% fallen inte är min mening utan bara så jag låter när jag återberättar eller förklarar något. Blir väldigt besviken när jag märker att en vän inte respekterar min tid vilket jag ibland kan visa lite för tydligt. Jag menar, alla har sina anledningar, och jag försöker påminna mig själv om det. Men ibland är det väldigt svårt.


Vad stör sig dina vänner på med dig?
Att jag ibland tar strider jag inte behöver, att jag kan ta på mig lite för mycket och glömmer bort att prioritera vad som är viktigt och ibland vara lite för engagerad i vad som händer i telefonen. Kan även vara jävligt störig och terrorisera mina vänner tills de svarar på något jag har frågat om. Sen vet jag inte mer. Det kanske är mycket mer? Ber ödmjukast att få en lista på störningsmoment som jag kan åtgärda ASAP. Vill ju inte va en oskön vän.

Återkommande vänproblem?
När jag var yngre hade jag flera himlastormande vänskapsrelationer som nästan blev som ett förhållande. Ni vet, man ses varje dag, man gör alltihop, man ser på varandra som systrar och planerar livet utifrån att man alltid ska vara tillsammans. Dessa relationer är idag inte som de började och det finns visserligen olika förklaringar till det men jag tror den gemensamma nämnaren är att vi kvävde och satte orealistiska förväntningar på vänskapen och när sedan när en liten liten spricka skapades av ett missförstånd eller ett helt vanligt tjaffs som hör till vänskapen. Ja då blev det så mycket mer. Det blev en hel avgrund. Det var återkommande då. Nu tror jag mer det handlar om tid. Att prioritera och finna tid. Och att acceptera att alla prioriterar olika.


Typiskt för dig som vän?
Svarar snabbt vare sig det handlar om mail, sms, instastories eller facebook. Är en doer och får saker att hända. Är alltid villig att hitta på något och försöker komma med lösningar eller förslag. Jag frågade en tjejkompis vad som är typiskt mig och hon svarade såhär: “Det typiska med dig är att du alltid är tough love. Man får inte alltid svaret man vill ha av dig men man får svaret man behöver. Det är ganska ovanligt men typiskt dig.” Och ja, det stämmer nog väldigt bra med hur jag är.

När blir du sur?
När man är sen. Herregud det kliar i kroppen på mig. Men jag blir mer sur när jag själv märker att jag håller på att bli sen. Får ångest och vill radera mig själv från jordens yta. Jag reder gärna ut saker och ting direkt och har inga problem med konfrontation, ogillar starkt när man inte berättar vad problemet är. Jag kan bli väldigt sur när en vän ska bli tala mig tillrätta som om jag vore ett barn. Som tur är händer det inte alls ofta då det antagligen inte hade varit en långvarig vänskapsrelation om vanligt förekommande.

Tråkigast med dina vänner?

Ingenting. Älskar varenda liten del med dem. Till och med de mindre bra bitarna. <3

Önskeegenskap som vän?
Snäll, ödmjuk, flexibel, öppensinnad och äventyrslysten. Och ha jävligt bra humor. Som mig då. Hehe.


Värsta sortens vän?

Krångliga vänner. Ah, det är så tröttsamt och tar så mycket tid. Samt personer som ger små tjuvnyp eller gör sig lustiga på min bekostnad, vänner som kopierar allt man gör/köper/säger, missunnsamhet och surisar.

Bästa sortens vän?
Som älskar mig och andra vänner för den man är och vill bli. Som låter en göra fel och stöttar ens ibland orealistiska drömmar samt hejjar på fast att det kanske helt skiljer sig ifrån vad de skulle ha gjort. Som tar ansvar. Som vet att man kan ta en tillsägelse och som framförallt innerst inne vet att min tough love enbart ges till de jag verkligen tycker om och är 100% från hjärtat.


Gemensamma drag för mina närmsta vänner?
De är alla sådana otroligt öppna och genuint snälla människor. Jag har så otroligt roligt med dem och jag blir inspirerad av varenda en. De är smarta, kreativa och gör det bästa utav livet. De har riktigt grym humor och gillar memes lika mycket som mig. Jag älskar att mina vänner är så olika varandra men ändå respekterar varandra. Mina närmsta vänner är gränslösa supporters och jag vet att de alltid vill mig väl. Och det älskar jag med dem. De är helt enkelt fantastiska.

11

6 svar till “I det känsligaste lilla rummet i mitt hjärta.”

 1. Hej Joanna!
  Läser varje dag men dålig på att kommentera. Måste det nu för detta var så fint. Duktig du är på att utrycka dig i skrift!

  Fortsätt! Stor kram från Tina.

 2. Hej Joanna!

  Jag älskar också allt du skriver men jag har tänkt några gånger på att du använder uttrycket “tidsnazi” och jag förstår vad du vill förmedla, men du kanske borde välja ett annat ord än “nazi”, det är inte ett så skönt ord att slänga sig med. Efter vad vi nyss sett i Charlottesville i USA så finns det tyvärr fortfarande människor som passar in på den beskrivningen, jag är dock övertygad om att du inte är en av dem.

  All kärlek!

  • Hej Lisa!
   Du har helt rätt. Reflekterade över det i samband med händelserna och håller helt med dig. Det är så onödigt och jag vill absolut ej använda det ordet i positiv bemärkelse. Ibland är man lite för snabb och tänker ej efter. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *