Det handlar inte bara om att lyckas

När jag var 25 år så skrev jag en lista över saker jag ville hinna göra innan jag fyllde 30, jag hann med alla punkter utom 3-4 stycken samt en jädra massa mer.  Jag var väldigt belåten på min 30 års dag. Jag minns hur jag satt där med lite lätt hybris i sanden nedanför vårt hotell i Tulum, berusad efter en gedigen dagsfylla, och tänkte ”my shit here is done”. Och då syftade jag inte på att jag var klar med livet, utan att jag var nöjd, nöjd som fan.

Men som den nyfikna, äventyrssugna och hungriga person jag är vaknade jag upp dagen efter min födelsedag, såg ett inlägg om segling och hade inte en tanke på att vara nöjd. Nya drömmar, idéer och tankar väcktes till liv och en ny bucketlist påbörjades.

Vissa drömmar är inte redo att delas och andra har inte ännu formats, men jag har ett par som jag gärna skulle vilja dela med mig av, vem vet, ni kanske hakar på.

En dröm jag har haft länge är att lära mig segla och spendera en längre tid på en segelbåt. Jag drömmer även om att hoppa fallskärm, åka med Hurtigrutten och åka skidor i Alperna samt gå topptur. Jag skulle så gärna vilja pryda ett omslag, designa en träningskollektion och gå en fotokurs. Jag drömmer om Cook-öarna, vandring i Alaska och gastronomi-resa till San Sebastian. Jag vill samla alla tjejer i Friendcation och ha en enda stor fest samt ta min vapendragare Louise under armen och göra det ännu större. Det hade varit förjädra roligt att delta i Amazing Race och jag hade så gärna velat springa NYC-maraton och cykla Cape Tour. Jag vill läsa en fördjupande kurs i marknadsföring och bygga på mina redan befintliga kunskaper och få människor att hitta glädjen i rörelse och sig själva.

Jag vill bo utomlands, åtminstone 3-6 månader, lärt mig surfa ordenligt, ta dykcert samt haft min egna kolumn. Jag vill gärna springa en till ultra till och ta upp ridningen.

Jag talar hellre om mina drömmar än håller på dem tills de inträffar. För mig handlar det inte om att lyckas.  Det handlar om att våga tro att man kan och vägen dit. Ett försök. Eller tre.

Its fun to dream, but its more fun to actually try to make the dreams come true.

0

15 kommentarer

 1. Jag följer med till San Sebastian, det står på min lista med! Kan dessutom göra både Alaska och ta dykcert. Även det har vi gemensamt. 🙂 Men först ska jag levalajf lite i fjällen och springa lite stig och cykla på några fjäll. Listor är kul!

 2. Jag känner inte dig personligen, men jag tror att du kommer att pricka av varenda en av dom sakerna. Ingenting av dessa saker känns ouppnåelig eller orimligt, och med ditt driv, heja du! Jag hejar på dig.

  Jag hakar gärna på Cook-öarna, vandring i Alaska, segla, fallskärm, åka med Hurtigrutten och åka skidor i Alperna (har dock bara åkt skidor en gång, miniskidor ska tilläggas, och att det var i sjuan och en skoter fick hämta mig i backen för att jag for åt fanders, men det är aldrig för sent att lära sig!) och gastronomi-resa till San Sebastian.

  Drömmer själv också om att få designa kläder (mer underkläder, skor och bikini än träningskläder dock), pryda omslag och skriva kolumner men även att skriva en bok! Jag drömmer också om att få föreläsa om mobbning och hur man lär sig att älska sig själv, missbruk vore också kul att få läsa om. Jag må vara ung men min bakgrund har varit allt annat än ljus och rak.

  Åh, Joanna, om du ändå bara visste hur inspirerande du är! Det är så lätt att skriva att någon är inspirerande, men du är verkligen det. Jag älskar din inlägg, dina texter och din ärlighet. Din råhet blandad med ödmjukhet, men framför allt din visdom och att du inte räds för att ta ton. Du är en sån människa som alla bör ha i sitt liv.

  Okej, nu blev det här en väldigt lång och cheesy kommentar, MEN HEJA DU! HEJA HEJA DU!

  1. Åh vilken fantastisk kommentar. Jag har bara följt dig ett par månader men du är verkligen en person som inspirerar mig med. Älskar ditt äventyr du är på nu och att du tar för dig av livet.

   Allt det du skriver kommer du genomföra. Tro mig. ♡

   Stor kram. Du är bra!

 3. Tror också att du kommer pricka av vartenda mål. Antingen har man driv att genomföra något eller så är man kanske inte så intresserad, vilket också är ok.
  Har också prickat av ett par grejer de senaste åren som jag verkligen drömt att lära mig sedan jag var liten (bla. slalom och tennis). Just nu har jag kommit av mig lite och kämpar på det privata planet men när det är löst så längtar och strävar jag efter att bo själv med barnen (utan man…), Ultravasan, en träningsresa någonstans i Europa, NYC maraton, resa till Florida/Karibien, nytt jobb och en del andra grejer men mitt största och svåraste mål är att flytta tillbaka till Sverige … Det är som du säger, der handlar om att våga tro att man kan och på vägen dit kan allt hända och det är ju det som är spännande. Har man inte försökt så kan det aldrig bli av. Keep on making dreams come true!!!! Stor kram och tack för viktiga ord och inspiration!!!

  1. Hej Anette, uppskattar så att du delar med dig. Får jag fråga varför det största och svåraste målet är hemlytt?

   Stor kram

   1. Det är nästan omöjligt eftersom barnens far inte vill flytta till Sverige och mitt samvete skulle inte klara av att flytta barnen … även fast de vill men jag tror inte de riktigt förstår vad det innebär. Men när tiden är kommen och barnen är större, då drar vi!!! Lite tålamod bara … kram!

 4. Åh, blir glad av att läsa om folks drömmar och planer! Jag har som dröm-mål att bli trädgårdsarkitekt, lära mig fler språk flytande (franska och spanska), spela nåt instrument, lära mig älska träning, jobba med design, skriva, fortsätta vidareutveckla mig, bli riktigt duktig på att fota….

  Har du jobbat väldigt medvetet mot att nå dina mål eller vad har du haft för syn på det?

 5. jag älskar att drömma drömmarna. Det är inte alltid så viktigt att de uppfylls. Det stora för mig är att drömmande stärker mig, lyfter mig och fyller mig med energi.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *