Drömmer om..

….att besöka dessa platserna just nu.

Regnet smattrar mot rutan, eller är det snö? Jag vet inte. Det här vädret är helt schizofrent. Men här sitter jag i alla fall och lägligt bläddrar igenom mina gamla reseinlägg och googlar på nya destinationer jag vill uppleva. Vissa av resmålen ligger långt fram i planeringen medan vissa av destinationerna ligger och lurar runt hörnet. To travel is to live, det är lite av mitt motto och jag kommer så länge jag lever ha en stark längtan att utforska världen.

– Jag vill ju såklart tillbaka till Sydafrika som ligger absolut högst upp på min lista över resmål som jag har besökt. Jag har besökt många vackra platser i mitt liv, men Sydafrika var något helt unikt. Det fanns ingenting jag ogillade med Sydafrika. Det är så pass att det är ett av de länder jag skulle kunna bosätta mig i ett par månader om året. Läs mer om min resa dit här.

Tel Aviv har alltid stått med på min lista över resmål att besöka. Jag drömmer om en vinfylld tjejhelg med sjyssta rooftops, fotovänliga hotel och dagar som spenderas med långluncher, upptäcka nya smaker och njuta av solen nere på stranden. Jag tänker Tel Aviv som en europeisk bubbla mitt i Mellanöstern som vibrerar och levererar (vad jag har hört) jäkligt bra hummus. Och där det finns bra hummus och ännu bättre dans – dit vill jag.

– För att bryta av det hela tänker jag outa ett resmål jag länge har drömt om och det är Transsylvanien. Jag vet inte varför men jag är S Å fascinerad av det området.Tänk er 2-3 dagars löpning/MBT och ridning i Transsylvanien där man avslutar dagarna med att bo på ett slott, (givetvis Draculas) och utforska maten. Hur häftigt?

– Montenegro och Slovakien – why the hell not? Alla jag har pratat med som har varit där säger åt mig att åka dit. Och då känner jag just precis det jag skrev: why the hell not?

– När jag ändå är inne på ridning så kan jag lika gärna meddela att Island även står väldigt högt upp på min lista. Jag vill rida, äta på jädrigt bra restauranger som exempelvis Gló och klubba SÅKLART! Men även bada i varma källor och hikea. Ja men allt. Jag vill göra allt. Äh, varför välja?

– Trots att jag har varit en del i Spanien så har jag inte ännu upplevt Madrid vilket jag längtar efter. Jag tänker långa promenader runt om i stan, häng i Chueca-kvarteren, vidare till små gränder där man testar sig igenom tapas menyerna, sangria-stopp och sena middagar som man beställer på knagglig turistspanska.

Jag hade kunnat fortsätta, tro mig, min lista har över 100 punkter på resmål, utflykter och saker jag vill testa. Ni får nöja er med en liten försmak av mina drömmar. Det passar väl bra såhär dagen innan löning i samband med årets fattigaste månad.

Hej!

19

8 svar till “Drömmer om..”

  1. Jag håller med: Sydafrika – fantastiskt! Vi mixade löplopp med dagar i Kapstaden och sedan några dygn bland vingårdar. Helt fantastiskt – måste tillbaka!

  2. Har bott i både Madrid och Barcelona, Madrid är den klara favoriten. Mer spanskt och inte lika mycket turister som Barcelona. Små gränder med hål i väggen där man oftast hittar den bästa tapasen, rekommenderar ett besök på Plaza Santa Ana för bra torghäng eller kvällshäng på hotel Me Reina Victorias Roof bar. Åk inte under sommaren då stan kokar av hetta ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *