En annorlunda påsk

I samarbete med Kia Motors Sweden

Idag skulle jag egentligen vara i skidbacken. Jag skulle ha suttit med en kall öl på Högis där vi skulle ha bott och njutit av solen som värmde mitt ansikte. Jag skulle ha suttit där och njutit av pangpåsk med bra sällskap och fjälluft.

Istället är vi kvar i Stockholm och suckar lite åt påsken som gick förlorad.

Eller nej, vi suckade. Det var bitter där ett tag. Det ska jag erkänna. Och så får det vara. Jag hade en liten förhoppning att vi skulle dra ner till Skåne när Sälen blev avbokat och hänga hos mina föräldrar men insåg snabbt att det var lika dumt. Så vi avbokade allt, tutti balutti, och beslutade oss att göra det bästa av situationen.

Så medan tusentals bilar köade för att komma ut från Stockholm och totalt SKET I ATT STANNA HEMMA, så körde vi i motsatt riktning med bilen utrustad med i princip allt man behöver för en outdoor helg. Mat från lokala restauranger/fik. Support your locals, ni vet. Hajk-gear. Cykel. Löpdojjor. Ja men ni hajjar.

Redan igår startade jag med att möta upp tjejerna i Tyresta By för långpass i nationalparken. Idag turistar jag och L i vår egna stad och imorgon ska jag och Louise köra iväg och paddla Kajak.

Och man kan väl säga att Kia lite räddade vår påsk. Aldrig förr har jag varit så glad för ett samarbete som nu. Att ha bil nu när man helst ej ska åka kommunalt och bara ha friheten att åka ut i skogen eller ta sig runt i stan utan att träffa allt för mycket folk känns bra

Det fina med Kia är att de alltid gör något. Det är ett innovativt företag och det känns som att de hänger med. Förstår ni hur jag menar? Ta tex deras privatleasing där man just nu kan privatleasa alla fyra laddhybrider till kampanjpris, bland annat Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid, som jag kör nu, för 2.995 kr i månaden(läs mer om det här). Det är ett alternativ jag hade kunnat tänka mig om jag inte hade ett samarbete med Kia. Man får möjlighet att köra en helt ny Kia med den senaste tekniken utan att behöva oroa sig över andrahandsvärdet samtidigt som man vet vad bilen kostar varje månad. Jag tror, och detta är en högst personlig spekulation, att “ägandet” är på väg bort. Att privatleasa en helt ny bil under en period, vanligen 36 månader, där service, nybilsgaranti och vägassistans ingår är ett sätt att “äga” en bil en period framöver innan man byter. Så tänker jag när jag jämför med exempelvis vänner som har bil och säljer för att exempelvis byta upp/ner sig i modell/storlek.

Sen att det är laddhybrid är ju alltid ett extra plus. Jag har kört laddhybrid men även bilar som helt har gått på el nu under 1.5 år och det har funkat hur smidigt som helst. Minns ni exempelvis när jag utmanade Kia och körde till Sandviken på EN laddning el? Det var nervöst. Inte minst för Kia. Jag hann precis fram med 1% tillgodo.

Med det sagt så är det oerhört härligt att ha bil just nu. Räddade påsken lite som sagt. Avslutningsvis så vill jag tips om 3 utflyktsställen i Stockholmsområdet under påsken. För ska jag vara helt ärlig vill jag inte rekommendera Hellas som jag vanligtvis gillar då det tyvärr är knökfullt där.

1. Siggesta Gård. Köp med en kaffe och gå på stigarna runt Siggesta Gård. Går att kombinera med att köra hela rundan och ta båt över från Rindö till Vaxholm. Där finns det väldigt mysiga stigar runt exempelvis Bogesund.

2. Tyresö Nationalpark. Nära, men ändå tillräckligt långt bort för att få den där “utflyktsfeelingen”. Dessutom gott om plats så man slipper trängas med halva Stockholm. GRYM löpning.

3. Mariefred. Mysigt, relativt nära och jäkligt god fika på Annas Hembageri.


Glad påsk!

41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *